*Nettavisen* Sport.

Samarbeider med Olympiatoppen

Foto: (foto: scanpix)

Rosenborg og Lillestrøm formaliserer samarbeidet med Olympiatoppen.

21.06.06 13:22

SOGNSVANN (TV 2 Nettavisen): - Lillestrøm tok kontakt med oss og ønsket et tettere samarbeid, og vi skal jobbe tettere med både dem og Rosenborg. Det har sammenheng med vår lagspillsatsing, og vi ønsker også å hente impulser fra disse to klubbene tilbake til Olympiatoppen, forklarte toppidrettssjef Jarle Aambø på dagens pressekonferanse.

Verdenstoppen
Til stede på pressetreffet var også Lillestrøms Jan Åge Fjørtoft. Han forteller at klubben allerede har samarbeidet med Olympiatoppen i et halvt års tid.

- Olympiatoppen er i verdenstoppen når det gjelder å kvalitetssikre trening, og vi er glade for å formalisere samarbeidet. Vi har blant annet hentet inn kunnskap på mental og fysisk trening. Dette er noe hele LSK står bak, og som forhåpentligvis vil utvikle oss i alle ledd. Vi ser allerede resultater fra samarbeidet det siste halve året, blant annet i intensitetregulering på trening, sa Fjørtoft.

Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo er sannsynligvis den personen fra fotballfamilien som har jobbet tettest opp mot Olympiatoppen tidligere. I Trondheim er det etablert en testbase for prøving av både fysiske og mentale ferdigheter i samarbeid med OLT.

RBK betalte
Basen er en grunninvestering fra trøndernes side, mens OLT tar seg av driften og kompetansen.

- Vi skal utfordre begge klubbene innen flere områder. Men Olympiatoppen skal ikke bidra med 4-4-2 og fotballspesifikke ting, poengterer Aambø til TV 2 Nettavisen.

Han utelukker ikke at det blir aktuelt å samarbeide med flere andre klubber.

Stensbøl ikke et tema
- Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl har sluttet i SAS Braathens. Er det aktuelt å hente ham tilbake til Olympiatoppen?

- Det har ikke vært tema.

- Kan det bli et tema?

- Jeg vil ikke spekulere i det, svarer toppidrettssjef Jarle Aambø.

P.S. Cato Zahl Pedersen er hentet inn som ny fagkonsulent i Olympiatoppen, og skal arbeide med Paralympics og funksjonshemmede idrettsutøvere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.