*Nettavisen* Sport.

Samba vil ha «skilsmisse»

Foto: PA photos

Blackburn nekter å selge Christopher Samba, men midtstopperen fortsetter kampen for en overgang

Oslo (ANB): Overgangsvinduet nærmer seg raskt stengning, og foreløpig tyder mye at Samba blir værende i Blackburn ut årets sesong. Midtstopperen selv har imidlertid ikke gitt opp håpet om et klubbskifte.

– Når et ektepar ikke klarer å leve med hverandre, skaffer de seg skilsmisse. Og det er hva jeg og Blackburn også må gjøre, sier han til The Sun.

– Blackburn trenger spillere som er hundre prosent dedikert til klubben, og jeg er ikke blant dem, tilføyer han.

Løftebrudd
Samba var vraket til Blackburns bortekamp mot Everton sist helg, som følge av uttalelsene om at han ønske seg vekk. Midtstopperen ser heller ikke for seg at han spiller for klubben i tiden som kommer.

– Den eneste måten å løse dette på, er at de lar meg gå. Det blir vanskelig for meg å spille for klubben igjen, sier han.

– Jeg er ved reisens ende her. Jeg kommer ikke til å endre mening, så de bør selge meg nå til alles beste, mener Samba.

27-åringen understreker at han ikke har noe i mot manager Steve Kean. Det er klubbens eierskap, indiske Venkys, han er oppgitt over. Samba mener han ble lovet en solid satsing – og flere nye stjernespillere – da han signerte ny kontrakt med klubben for ett år siden.

– De forstår ikke fotballen i dette landet, og de skjønner heller ikke hvor mye jeg har gitt Blackburn og at de har brudd løfter de har gitt.

– Dette er mellom meg og eierne. Det er personlig, sier Samba.

Høy pris?
Franske Paris St. Germain er en av klubbene som skal ha hatt Samba i kikkerten, og kongoleseren har ikke lagt skjul på at han ønsker seg en overgang dit.

Spørsmålet er hvor mye Samba koster. Britiske medier har spekulert i en prislapp på rundt 140 millioner kroner, hvilket hovedpersonen mener er for drøyt.

– Jeg er ingen 140-millionersmann. Blackburn kjøpte meg for 400.000 pund (3,6 mill. norske kroner) fra Hertha Berlin, skulle de nå få sju millioner pund (63,8 mill.), er det en bra avtale, sier han.

Kommende onsdag tar Blackburn i mot Newcastle på Ewood Park. Dagen i forveien stengte overgangsvinduet. Spørsmålet er om Samba spiller den kampen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.