RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samdal skjuler laget

Sist oppdatert:
Trener Svein Tore Samdal holder kortene tett til brystet foran lørdagens damestafett i OL.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Som ventet består laget av Marit Bjørgen, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Kristin Størmer Steira og Kristin Mürer Stemland.

Bjørgen går siste etappe. Resten vil ikke trener Svein Tore Samdal si noe om – av taktiske årsaker.

- Jeg tror det er flere av konkurrentene som er veldig interessert i å vite hvordan vi kommer til å disponere laget, sier Samdal.

Etter fjerdeplassen i torsdagens klassiske 10-kilometer er det imidlertid grunn til å tro at Kristin Størmer Steira får startjobben for Norge. Hilde Gjermundshaug Pedersen har lenge vært fast på den andre etappen, og i så fall går Mürer Stemland tredje etappe.

Alternativet er sannsynligvis at de to Kristin’ene bytter etappe.

Norge, Russland og Finland
Alle de norske jentene er klare på at medalje er målet. Alle tror også det er mulig å kopiere gullmedaljen fra Oberstdorf i fjor.

- Vi er en av flere favoritter. Finland og Russland blir trolig de tøffeste utfordrerne. Russland smurte seg bort torsdag, så resultatene fra det rennet er ikke representativt for russernes styrke, understreker Samdal.

Ella Gjømle og Vibeke Skofterud er reserver. Skofterud ankommer Pragelato fredag kveld, etter å ha forberedet seg sammen med herrelaget i sprint i Davos. Fredag ettermiddag føler imidlertid alle de fire uttatte seg i fin form.

Frykter ikke ny smørebom
At det norske smøreteamet skal dumme seg ut to dager på rad har Svein Tore Samdal ingen tro på. Fredag gikk de norske løperne på håpløse ski i mennenes 15-kilometer.

- Vi har verdens beste smøreteam. De treffer 99 av 100 ganger. Jeg er helt sikker på at de gjør en utmerket jobb i morgen, sier Samdal.

- Jeg tror det var smørerne som reddet medaljen for meg på 10-kilometeren. Jeg er helt sikker på at vi får gode ski, fastslår Marit Bjørgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere