RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Samdal var bekymret

Sist oppdatert:
Trener Svein Tore Samdal var litt bekymra da han så Marit Bjørgens noe svake åpning. Men etter løpet var meget godt fornøyd med både Marit og de andre norske langrennsjentene.

Verdenscuplederen lå helt nede på en 11. plass etter 2,1 kilometer, over ti sekunder bak ledende Katerina Neumannova. Da lå Hilde G. Pedersen helt nede på 19. plass. Det var ikke gode nyheter for Samdal på det tidspunktet.

- Jeg var litt bekymra til å begynne med. Hilde hadde en alt for dårlig åpning. Mens Marit hadde en litt for dårlig åpning. Muligens var Marit litt sliten i hodet.

Mas
- Det ble en del mas forrige helg og hun var kanskje litt psykisk sliten. Så kanskje brukte hun litt tid på å komme i gang, sier Svein Tore Samdal til TV 2 Nettavisen.

Men da Marit Bjørgen var vel i mål til en flott fjerdeplass, var landslagstreneren meget godt fornøyd. Både med henne og med laginnsatsen.

- Jeg synes det var veldig bra. Det vi har fokus på er at Marit satte personbeste i fristil. I tillegg er jeg veldig fornøyd med Kristin Steira med en 12. plass. Hun er på vei mot de prestasjonene vi vet at hun kan.

- Hilde og Vibeke er litt under pari. Kine hadde en sterk avslutning på løpet og havnet på attendeplass. Fem løpere blant de atten beste er bra. Det går den rette veien dette, sier Samdal videre.

Hevet
Han føler at laget hevet seg et hakk i klassisk stil sist helg. Og hevet seg tilsvarende i fristil i dag.

- Det går sakte men sikkert den rette veien. Vi har prioritert skøytinga kynisk i treninga. Og det bærer frukter, understreker han.

- Når Marit nå hevder seg så bra i fristil, så ser det lyst ut med tanke på den totale verdenscupen?

- Det er klart det er skummelt bra dette. Vi har jo sagt at hun skal være med å kjempe om pallen i totalcupen. Nå er det litt avhengig av hvordan hun prioriterer utover. Det kan hende vi kommer til å være litt kyniske om hun står over renn. Vi har tross alt et VM som vi ønsker at hun skal gå fort i, avslutter Svein Tore Samdal overfor TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere