Den andre etappen i Giro d’Italia var den første testen for sammenlagtfavorittene.

17,4 kilometer lagtempo var utfordringen, og det var ei krevende løype rytterne forserte.

Det stoppet ikke Bradley Wiggins og Team Sky. Det britiske laget var raskest i den tekniske løypa. Fem Sky-ryttere kom sammen til mål, og Dario Cataldo ledet dem over streken på tiden 22’05.

- Det var en stor dag for samtlige på laget. Rytterne gjorde en fantastisk innsats, forteller sportsdirektør i det britiske laget Marcus Ljungqvist til teamsky.com.

Nibali tapte 14 sekunder
Ingen andre lag kunne true det britiske stjernelaget. Movistar endte på andreplass, ni sekunder bak, mens Astana og Vincenzo Nibali tok tredjeplassen, 14 sekunder bak Team Sky.

- Det var ei tøff løype hvor det var enkelt for rytterne å gå på en smell. Men de kontrollerte det bra, og vi timet det bra med å ha fem mann igjen til målstreken, utdyper Ljungqvist.

På lagtempo blir tiden stoppet når den femte rytteren på laget krysser målstreken.

God start for Wiggins
De fleste sykkeleksperter tror sammendraget vil stå mellom Nibali og Wiggins. Dermed har Wiggins sikret seg en flott start på årets giro. I fjor skilte det 14 sekunder mellom første- og andremann, og 14 sekunders ledelse er nyttig å ha i bagasjen for briten.

Les også: «Haien fra Messina» er klar for nye angrep

Fjorårsvinner Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) er en annen som kan true briten. Han tapte 25 sekunder til Wiggins på søndagens lagtempo.

Puccio i rosa
Salvatore Puccio var Sky-rytteren som plasserte seg best på lørdagens åpningsetappe i Giro d’Italia. Han var én av de fem Sky-rytterne som kom over målstreken først på laget på søndag. Dermed skal den unge italieneren bære den rosa ledertrøyen på mandagens etappe.

- Det var et fantastisk resultat. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få ta på meg den rosa trøyen, sa Puccio til Team Skys hjemmeside etter etappen.

Da fortsetter årets første treukersritt med 222 kilometer fra Sorrento til Marina di Asceca. Etappen har en avslutning som åpner for angrep, da rytterne sykler over en tredjekategoristigning 20 kilometer før mål.

Resultater:
1. Team Sky 22’05
2. Movistar + 9
3. Astana + 14
4. Katusha + 19
5. Vini Fantini-Selle Italia +22
6. Lampre-Merida + 22
7. Garmin-Sharp + 25
8. Blanco Pro Cycling Team + 28
9. Omega Pharma-Quick Step + 28
10. Vacansoleil-DCM + 34

Sammenlagt:
1. Salvatore Puccio (Team Sky) 3'20'43
2. Bradley Wiggins (Team Sky) samme tid
3. Sergio Henao (Team Sky) s.t.
4. Dario Cataldo (Team Sky) s.t.
5. Rigoberto Uran (Team Sky) s.t.
6. Beñat Intxausti (Movistar) + 9
7. Giovanni Visconti (Movistar) s.t.
8. José Herrada (Movistar) s.t.
9. Alex Dowsett (Movistar) s.t.
10. Eros Capecchi (Movistar) s.t.