Gå til sidens hovedinnhold

Sammenligner Haaland med en av tidenes beste: - Han har noe av det samme

Den norske 19-åringen fortsetter å imponere legendene. Nå får han skryt av en VM-vinner.

Eventyret Erling Braut Haaland vil ingen ende ta, og ved flere anledninger blir nordmannen slått stort opp i spansk presse.

Nylig ble det spekulert i hvorvidt Florentino Pérez ønsket å anskaffe seg ham til det nye superlaget han forsøker å bygge på Santiago Bernabéu.

Haaland har også, den siste tiden, blitt sterkt kritisert for sine korte og konsise intervjuer, som av kritikere anses for å være en smule arrogante.

Les også: Vi følger overgangsvinduet LIVE

- Har noe av det samme

En som ikke ser ut til å tenke så mye på hvorvidt Haaland er arrogant utenfor banen er den brasilianske VM-vinneren Rivaldo. Han har nemlig sett ting på banen fra Haaland som minner om en av hans gamle lagkamerater:

- Han har noe av det samme som Ronaldo, fordi han scorer mye mål, han er veldig rask og han dyktig i én-mot-én-situasjonene, sier den tidligere Barcelona-stjernen til Betfair, i et intervju gjengitt i den spanske avisen Sport.

Ronaldo og Rivaldo spilte sammen på det brasilianske landslaget, og var begge med da brasilianerne tapte 1-2 for Norge under VM i Frankrike i 1998.

De to legendene var tilbake igjen på den største scenen da Brasil ble kronet verdensmestere fire år senere i Japan og Sør-Korea. Ronaldo scoret begge målene i 2-0-seieren over Tyskland i finalen.

- Han kjører på uten frykt, og hans ankomst i boksen er god. Det er nok litt for tidlig å utnevne ham til Ronaldos arvtager, men jeg ser kvaliteter som gjør at man kan tro han kan nå Ronaldos fantastisk karriere.

I sin karriere vant Ronaldo to VM-titler, og spilte for klubber som Barcelona, Inter og Real Madrid. «O Fenomeno» blir av mange ansett som kanskje tidenes beste rene spiss.

Nylig rapporterte London Evening Standard at lag som Madrid og Barcelona må vente til 2022 før Haalands «hemmelige» utkjøpsklausul blir gjeldende. Da skal han være tilgjengelig for 75 millioner euro.

Les også: Deila anbefalte Van Dijk til City

- Ville vært en benkesliter

I sin ene sesong for Barcelona hamret «R9» inn 34 ligascoringer på 37 kamper, og var med å vinne både den spanske cupen, og den europeiske cupvinnercupen.

Rivaldo, på sin side, stoppet på 86 mål på 157 kamper i ligaen for den katalanske giganten.

Han kan også vise til to ligatitler med Barcelona, samt en cuptittel i 1998 med Barcelona.

Han er tydelig på at han tror sin tidligere klubb, samt Real Madrid, fort angrer på at de ikke tok en sjanse på Haaland kan da var tilgjengelig i Red Bull Salzburg:

- Madrid og Barcelona lot seg distrahere vekk fra Haaland i januar. Men hvem vet, hadde han spilt på det nivået han gjør nå, dersom han hadde signert for en av de virkelig, virkelig store, spør Rivaldo seg.

- Hadde han signert for Real Madrid, så hadde han vært benksliter. Nå hadde han gått tid som en stjerne, og fått en plass i startoppstillingen. Det var ingen glipp å gå til Dortmund, sier Rivaldo.

Nå er det vrient å argumentere mot kvalitetene til den norske 19-åringen, som ved flere anledninger er blitt koblet med en overgang til Real Madrid.

Denne sesongen har han totalt hamret inn 41 scoringer på 34 kamper for både Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund. Ti av disse har kommet i Champions League.

Kommentarer til denne saken