De tidligere Manchester United-spillerne Gary Neville og Paul Scholes møttes i forbindelse med innspillingen av en video til førstnevntes YouTube-kanal «The Overlap».

Etter å ha scoret elleve mål på hans første syv kamper i Premier League ble Erling Braut Haaland ble naturligvis et tema i løpet av samtalen.

Haaland vil bli ekstremt viktig om Norge skal vinne Nations League-gruppen sin, men United-legendene var mer interesserte i å diskutere hva spissen kan utrette i fremtiden.

Les også: Haaland ble grillet og slo tilbake: – Det er for drøye ord

Haaland eller Mbappé?

Scholes blir først tankefull når han blir spurt om hvilken unge spiller som vil bli verdens beste i fremtiden, men innrømmer etterhvert at han holder en knapp på PSGs juvel Kylian Mbappé.

– Hvorfor? Jeg ville gått for Haaland, kontrer Neville raskt.

Scholes utbroderer videre om hvorfor han ville valgt Mbappé over nordmannen, men legger samtidig vekt på at han også har utrolig sansen for spissen fra Bryne.

– Jeg ville gått for Mbappé. Jeg føler det er mer til spillet hans. Han er ikke bare en tradisjonell spiss. Han kan drible, han kan spille bredt i banen, han er kjapp og han er god i kombinasjonsspillet, sier Scholes, og legger til:

– Altså, Haaland er faen meg fantastisk, ikke misforstå meg, men han er en først og fremst en målscorer.

Les også: Mbappé refses for dette: – Egoistisk på et helt ekstremt nivå

Sammenlignes med tidligere storscorer

Videre sammenligner Neville Haaland med den tidligere storscoreren Ruud van Nistelrooy, som banket inn mål for United fra 2001-2006.

Høyrebacken trekker frem Scholes' forhold til nederlenderen, og bruker det som et argument for at Haaland ville scoret flere mål i samme lag som Scholes enn hva Mbappé ville gjort.

– Men det var ikke spørsmålet, var det? Men ja, jeg er enig. Jeg elsket å spille med Ruud [van Nistelrooy]. Jeg elsket å spille med den type spillere, svarer Scholes.

Van Nistelrooy uttalte seg om Haaland i forkant av Bodø/Glimts Europa League-møte med PSV, som trenes av nettopp van Nistelrooy.

– Måten han startet på i City er fantastisk. Jeg tror alle som elsker fotball liker å se ham nå, uttalte van Nistelrooy til den fremmøtte pressen.

Videre ble han spurt om han kunne kjenne igjen sine egne bevegelser innenfor 16-meteren når han så hvordan Haaland har spilt for Manchester City.

– Jeg husker ikke bevegelsene mine. Det er for lenge siden. De finnes bare på svart-hvitt bilder, var 46-åringens humoristiske svar.

Les også: City-stjernen røper Haaland-hysteri