Gå til sidens hovedinnhold

Sammenligner Ødegaard med Özil: - Må klare å gjøre det bedre

- Han minner meg litt om en yngre versjon av Mesut Özil, sier tidligere Arsenal-spiller Perry Groves om Martin Ødegaard.

Etter et låneopphold i Arsenal er Martin Ødegaard tilbake i Real Madrid hvor han nå forbereder seg inn mot sesongen med det spanske hovedstadslaget.

Det var lenge uvisst om nordmannen i det hele tatt ville returnere til Madrid, men tidligere i juli kom Ødegaard selv med en avskjedsmelding til The Gunners-fansen via Instagram, der han på mange måter bekreftet at Premier League-eventyret var over for denne gang.

Les også: Ble koblet til Tottenham. Så dukket de kontroversielle kommentarene opp: - Kunne ikke forsvare meg selv

- Minner meg om Özil

En som verken ble overrasket eller skuffet over at Ødegaard dro fra Arsenal er Perry Groves, som selv spilte for London-klubben mellom 1986 og 1992.

Til TalkSport sier han følgende:

- Hvis du spiller i tierrollen må man gjøre det bedre sett fra Ødegaards side med én scoring og én assist. Man må bidra mer i et lag som vanligvis dominerer banespillet. Emile Smith Rowe kan også bekle den posisjonen og han bidrar mer med og uten ball - så det overrasket meg ikke i det hele tatt.

Les også: Rooney advarer Solskjær: - Det vil bli mye press

Groves ser enkelte likheter hos Ødegaard som hos en tidligere kjenning i Arsenal, nemlig Mesut Özil. Tyskeren var som kjent utvilsomt en av Premier Leagues største profiler på sitt beste, men litt for ofte, spesielt de siste sesongene, ble han mer usynlig i kampene.

- Da jeg så ham (Ødegaard) spille kunne jeg se at han hadde mye talent, men han minner meg litt om en yngre versjon av Mesut Özil, fordi han ikke klarte å dominere spillet nok, sier Groves.

- Özil hadde så mye talent og de gangene han brukte det var han en av de beste spillerne i Premier League. Han gjorde ikke det regelmessig og dominerte ikke slik han burde ha gjort, fortsetter han.

I gang med oppkjøringen

Nå er Ødegaard som kjent uansett tilbake i Real Madrid, klubben han først ankom som 16-åring i 2015.

Siden den gang har Ødegaard hatt låneopphold i Heerenveen, Vitesse, Real Sociedad og nå sist i Arsenal.

Nå skal han prøve å spille seg inn i elleveren til Carlo Ancelotti, som etter sesongen tok over sjefsstolen i klubben for andre gang i karrieren.

Les også: Haaland om Sancho-farvel: - Trist. Vi forsto hverandre veldig bra

Tidligere i sommer var Viasports Spania-eksperts Petter Veland tydelig på at Ødegaard aldri var Ancelotti sin type spiller i italienerens forrige periode som manager i klubben.

- Nå er det paradoksalt nok han som får jobben med å sørge for at Ødegaard tar de neste stegene i Real Madrid. Om det er godt eller dårlig nytt, jeg tror det ligger sånn midt på treet, sa Veland til Nettavisen da.

Nå er uansett Ødegaard, Ancelotti og Real Madrid i gang med oppkjøringen. Neste mulighet for nordmannen til å vise seg frem i kamp er søndag 25. juli. Da skal Los Blancos spille treningskamp mot Rangers.