Gå til sidens hovedinnhold

Sammenlignes med Solskjær

Cecilie Pedersen fra 2. divisjon ble fredag sammenlignet med selveste Ole Gunnar Solskjær.

Lahti (ANB): helt med sitt klassemål rett før pause. Scoringen betyr at håpet om kvartfinale lever i beste velgående.

Kamphelten hadde ikke sovet like mye som normalt da hun møtte pressen utenfor spillerhotellet i den finske skimetropolen fredag ettermiddag.

– Jeg hadde mye å tenke på og sovna nok ikke før i 3-tida, smilte kometen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Måtte vente
Ungjenta tok tilsynelatende oppstyret med stoisk ro – til tross for at både mesterskapsspill for Norge og lange økter med intervjuer er uvant kost. På samme tid i fjor hadde hun ennå ikke spilt en eneste kamp med flagget på brystet – på noe som helst nivå.

På høstparten hadde imidlertid J19-landslagstrener Jarl Torske sett nok av supertalentet – og konkluderte med at tiden var moden.

– Hun ble aldri tatt med på J17-landslaget fordi vi mente at hun ikke var klar. I fjor høst ble vi imidlertid enige om at det var på tide å gi henne sjansen, sier han.

Island-helten tilhører den delen av landets fotballspillere som aldri var noen barnestjerne. Pedersen, som spiller for Avaldsnes i 2. divisjon, har imidlertid slått ut i full blomst de siste sesongene. Jarl Torske har fulgt kometen tett – og mener man har en sjelden juvel mellom hendene.

– Jeg har nå jobbet med J19-landslaget i ni år, og hun er en av de mest spennende spillerne jeg noen gang har sett, sier han uten å blunke.

Roser Berntsen
Torske reagerte likevel med skepsis da landslagssjef Bjarne Berntsen på forsommeren tok kontakt og ga beskjed om at han gjerne ville ha med seg Pedersen i EM-troppen. Torske følte seg slett ikke overbevist om at 18-åringen ville ta nivået.

Nå legger han seg mer enn gjerne flat.

– Bjarne skal ha ros for at han våget. Han mente jenta kunne bli en matchvinner. Noen ganger er det veldig moro å ta feil, smiler Torske – og får støtte av hovedpersonen.

– Det var tøft av Bjarne. Det var sikkert en sjanse for ham å ta, sier Cecilie Pedersen – som fikk nærmest gratulasjoner fra alle og enhver torsdag kveld.

– Mobilen min var helt full. Det var nok minst 30 meldinger der, og i tillegg dukket også opp mange på internett, smiler hun.

Solskjær-kopi?
En av Island-heltens fremste egenskaper er ifølge Jarl Torske evnen til å være på rett sted og gjøre ting enkelt. Og J19-sjefen fra Sunndal på Nordmøre ser linken til en annen nordmøring.

– Det er noe Ole Gunnar Solskjær over henne. Samtidig skal man være forsiktig med å gjøre slike sammenligninger. Det blir fort ganske voldsomt. Men hun har det samme killerinstinktet og er flink til å frigjøre seg, smiler han.

Solveig Gulbrandsen hevdet etter Island-kampen at Norge trolig ikke har sett lignende goalgetterferdigheter siden Marianne Pettersens velmaktsdager. Sistnevnte er mestscorende for kvinnelandslagets gjennom tidene med 66 mål.

– Med all respekt for Marianne, jeg har hatt gleden av å jobbe med henne på A-landslaget også, mener jeg at Cecilie har et enda større register å spille på. Hun er enda råere, enda flinkere til å finne de rette rommene, sier Jarl Torske.

Terpet på målet
Selv blir hovedpersonen smigret over all rosen – og legger ikke skjul på at det siste året har vært et lite eventyr. I forkant av landslagsdebuten i fjor høst hadde hun nærmest på egen hånd sørget for at Haugar vant Norway Cup. Deretter skiftet hun klubb til Avaldsnes – og fikk meget gode treningsforhold rundt seg.

I sommer ble hun tatt med til J19-EM i Minsk og scoret mål også der – før det hele toppet seg i Finland torsdag.

– Jeg har alltid sagt at det er et stort mål å komme på landslaget. At jeg nå er der, er bare helt utrolig, sier 18-åringen.

Bak klassemålet mot Island lå det mange harde treningstimer på Avaldsnes-trening.

– Jeg har trent veldig mye på skudd og avslutninger etter at jeg kom dit. Selv vendingen jeg gjorde forut for målet har jeg terpet ekstra på, smiler Pedersen – som nesten ikke kan vente på fortsettelsen.

Søndag spiller Norge avgjørende gruppekamp i Helsingfors. Frankrike er herved advart. (ANB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett