RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammenlignes med Solskjær

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Cecilie Pedersen fra 2. divisjon ble fredag sammenlignet med selveste Ole Gunnar Solskjær.

Lahti (ANB): helt med sitt klassemål rett før pause. Scoringen betyr at håpet om kvartfinale lever i beste velgående.

Kamphelten hadde ikke sovet like mye som normalt da hun møtte pressen utenfor spillerhotellet i den finske skimetropolen fredag ettermiddag.

– Jeg hadde mye å tenke på og sovna nok ikke før i 3-tida, smilte kometen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Måtte vente
Ungjenta tok tilsynelatende oppstyret med stoisk ro – til tross for at både mesterskapsspill for Norge og lange økter med intervjuer er uvant kost. På samme tid i fjor hadde hun ennå ikke spilt en eneste kamp med flagget på brystet – på noe som helst nivå.

På høstparten hadde imidlertid J19-landslagstrener Jarl Torske sett nok av supertalentet – og konkluderte med at tiden var moden.

– Hun ble aldri tatt med på J17-landslaget fordi vi mente at hun ikke var klar. I fjor høst ble vi imidlertid enige om at det var på tide å gi henne sjansen, sier han.

Island-helten tilhører den delen av landets fotballspillere som aldri var noen barnestjerne. Pedersen, som spiller for Avaldsnes i 2. divisjon, har imidlertid slått ut i full blomst de siste sesongene. Jarl Torske har fulgt kometen tett – og mener man har en sjelden juvel mellom hendene.

– Jeg har nå jobbet med J19-landslaget i ni år, og hun er en av de mest spennende spillerne jeg noen gang har sett, sier han uten å blunke.

Roser Berntsen
Torske reagerte likevel med skepsis da landslagssjef Bjarne Berntsen på forsommeren tok kontakt og ga beskjed om at han gjerne ville ha med seg Pedersen i EM-troppen. Torske følte seg slett ikke overbevist om at 18-åringen ville ta nivået.

Nå legger han seg mer enn gjerne flat.

– Bjarne skal ha ros for at han våget. Han mente jenta kunne bli en matchvinner. Noen ganger er det veldig moro å ta feil, smiler Torske – og får støtte av hovedpersonen.

– Det var tøft av Bjarne. Det var sikkert en sjanse for ham å ta, sier Cecilie Pedersen – som fikk nærmest gratulasjoner fra alle og enhver torsdag kveld.

– Mobilen min var helt full. Det var nok minst 30 meldinger der, og i tillegg dukket også opp mange på internett, smiler hun.

Solskjær-kopi?
En av Island-heltens fremste egenskaper er ifølge Jarl Torske evnen til å være på rett sted og gjøre ting enkelt. Og J19-sjefen fra Sunndal på Nordmøre ser linken til en annen nordmøring.

– Det er noe Ole Gunnar Solskjær over henne. Samtidig skal man være forsiktig med å gjøre slike sammenligninger. Det blir fort ganske voldsomt. Men hun har det samme killerinstinktet og er flink til å frigjøre seg, smiler han.

Solveig Gulbrandsen hevdet etter Island-kampen at Norge trolig ikke har sett lignende goalgetterferdigheter siden Marianne Pettersens velmaktsdager. Sistnevnte er mestscorende for kvinnelandslagets gjennom tidene med 66 mål.

– Med all respekt for Marianne, jeg har hatt gleden av å jobbe med henne på A-landslaget også, mener jeg at Cecilie har et enda større register å spille på. Hun er enda råere, enda flinkere til å finne de rette rommene, sier Jarl Torske.

Terpet på målet
Selv blir hovedpersonen smigret over all rosen – og legger ikke skjul på at det siste året har vært et lite eventyr. I forkant av landslagsdebuten i fjor høst hadde hun nærmest på egen hånd sørget for at Haugar vant Norway Cup. Deretter skiftet hun klubb til Avaldsnes – og fikk meget gode treningsforhold rundt seg.

I sommer ble hun tatt med til J19-EM i Minsk og scoret mål også der – før det hele toppet seg i Finland torsdag.

– Jeg har alltid sagt at det er et stort mål å komme på landslaget. At jeg nå er der, er bare helt utrolig, sier 18-åringen.

Bak klassemålet mot Island lå det mange harde treningstimer på Avaldsnes-trening.

– Jeg har trent veldig mye på skudd og avslutninger etter at jeg kom dit. Selv vendingen jeg gjorde forut for målet har jeg terpet ekstra på, smiler Pedersen – som nesten ikke kan vente på fortsettelsen.

Søndag spiller Norge avgjørende gruppekamp i Helsingfors. Frankrike er herved advart. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere