RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammenlikner Contador med Messi og Bolt

Ivan Basso (Liquigas) og Alberto Contador (Saxo Bank)
Ivan Basso (Liquigas) og Alberto Contador (Saxo Bank) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Selv har den italienske stjernen et noe avslappet forhold til årets Tour de France.

Etter fjorårets seier i Giro d’Italia ble Ivan Basso ansett som en av få ryttere som hadde en sjanse til å slå Alberto Contador i årets tour.

Men oppkjøringen til årets store høydepunkt har vært alt annet enn smertefritt for rytteren som i 2006 ble nektet deltakelse ettersom han var innblandet i Operasjon Puerto.

Bli med i vår Tour de France-konkurranse og vinne utrolige premier!

Etter å ha vist lovende takter i Tirreno-Adriatico og Baskerland rundt, har det gått tyngre de siste par månedene. I tillegg pådro han seg en stygg skade etter å ha falt på trening ved vulkanen Etna i mai.

Les også:Tour de France-favoritt til sykehus

- Det er usikkert hvilken effekt fallet på Etna har. Det var en stygg velt, hvor jeg slo hodet og måtte sy 18 sting i ansiktet. Det påvirket treningsarbeidet en stund etterpå, forteller Basso.

- En drøm, ingen besettelse
Basso brukte Critérium du Dauphiné som oppkjøring til touren, uten at han klarte å overbevise nevneverdig i det franske rittet. 26. plassen sammenlagt sier sitt om formen han viste der.

Det er allikevel en mer avslappet Basso som i år jakter suksess i touren enn det var da han som CSC-rytter prøvde å slå Lance Armstrong.

- Da jeg var besatt av å vinne touren, brant jeg meg selv med negativitet som ikke hjalp meg. Nå er en seier en drøm, ingen besettelse, forteller Basso til La Stampa, ifølge cyclingnews.

Som regjerende mester i giroen sto Basso overfor et tøft valg foran årets sesong. Han valgte å gi lagkamerat Nibali frie tøyler under giroen for selv å konsentrere seg fullt og helt på Tour de France.

- Jeg har kun konsentrert meg om touren ved å droppe giroen. Det var ingen lett avgjørelse for meg, men det betyr ikke at et nederlag vil være krise for meg. Ingen vil klage på meg, hverken lederne i Liquigas eller mine supportere.

- Jeg tror folk vil dømme meg på innsatsen jeg har lagt ned. Jeg har gjort alt jeg kan for å forberede meg.

Full av respekt ovenfor Contador
Den siste knallharde delen av oppkjøringen til touren har Basso gjort unna på San Pellegrino. Der har han vært gjennom ti intensive og harde dager.

Om det er nok til å vinne touren gjenstår å se, men ikke overraskende trekker den rutinerte italieneren frem Contador som den største konkurrenten. Basso er full av lovord om årets giro-vinner.

- Contador er en rytter av høy klasse som overgår det vi pleier å se i sykkelsporten, slik Alonso, Bolt og Messi er i sine idretter. Alle vet at om de er med i konkurransen så vinner de mest sannsynlig, men publikum liker å se fenomenet vinne.

Sikter på podiet
Som hovedutfordrer til Contador trekker ikke Basso frem seg selv, men heller en tidligere lagkamerat, Andy Schleck.

- Selv om jeg ikke er Harry Potter og derfor ikke kan spå fremtiden, tok det meg ikke mer enn fem minutter å se at de innehar det som trengs for å bli mestere, og at det vil bli veldig tøft for min generasjon å slå dem.

Les også hva Basso hadde å si om Boasson Hagens klatrejobb i Dauphine.

Så hva er målet til den nye og mer avbalanserte Basso i årets Tour de France?

- Mitt mål er å klatre opp på podiet seks år etter at jeg gjorde det sist, men uten at jeg føler at jeg har en pistol rettet i nakken selv om jeg ikke skulle klare det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere