Gå til sidens hovedinnhold

Samtlige nordmenn til finalerennet

Samtlige sju nordmenn hopper torsdagens renn i Bischofshofen. Sigurd Pettersen var best av de norske i kvalifiseringen.

Roar Ljøkelsøy og Lars Bystøl var begge forhåndskvalifisert til det fjerde og siste rennet i Den tysk-østerrikske hoppuken. Det skal Bystøl være glad for.

Etter et godt hopp i den andre treningsomgangen, bommet vossingen fullstendig i kvalifiseringen. 116 meter ga bare 58. plass i kvalifiseringen. Det hører med til historien at han startet fra to avsatser lavere enn dem som måtte kvalifisere seg.

Ljøkelsøy på sin side hoppet 126,5 meter og var nestlengst av de norske, til tross for at han hadde fire avsatser mindre fart enn de fleste andre. Sigurd Pettersen hoppet lengst med 135 meter. Bare østerrikske Martin Höllwarth strakk seg lenger ned i bakken, med 135,5 meter.

Tommy Ingebrigtsen hoppet 126 meter, Henning Stensrud 124,5 meter og Daniel Forfang 125 meter.

- Vi synes hele dagen har vært positiv. Spesielt er vi veldig godt fornøyd med Sigurd og Tommy, sier trener Geir Ole Berdahl til TV 2 Nettavisen.

Ljøkelsøys hopp var blant de beste med nedsatt fart, men det var de andre som gledet landslagsledelsen mest.

- Det var det nivået vi forventer av Roar og vi vet han kan enda mer. Spesielt var det positivt med Sigurd med tanke på den prosessen han har vært igjennom. Han har tatt steg for steg og tok ytterligere et steg videre i dag, sier Berdahl.

Morten Solem var den av de norske som var nærmest til å gå glipp av rennet i Bischofshofen. Han hoppet 116 meter og tok den 50. og siste plassen i finalerennet.

HTML EMBED
Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene