Gå til sidens hovedinnhold

Sandberg rotet det til mot gamle lagkamerater på Nadderud

Stabæk-keeper Marcus Sandberg fikk et ublidt møte med sine tidligere lagkamerater da Vålerenga tok med seg alle poengene fra Nadderud torsdag.

STABÆK - VÅLERENGA 0-2:

NADDERUD (Nettavisen): I oppgjøret, som Vålerenga vant 2-0, forsøkte Stabæk-keeperen nemlig å dra av Henrik Udahl på hjørnet av sekstenmeteren i starten av andre omgang.

Vålerenga-spissen lot seg ikke lure, og Sandberg endte opp med å kaste seg ned og slå ballen med hendene utenfor sekstenmeteren. Da dro dommer Tore Hansen opp det røde kortet.

- Hva er det Sandberg holder på med her? Oi, han er ute og tar den med henda. For en dramatikk, og for en fryktelig start på denne omgangen her for Stabæk, sa Eurosport-kommentator Jørgen Klem.

- Det er helt krise for Sandberg, selvfølgelig, la ekspertkommentator Tor Ole Skullerud til.

Mot slutten av kampen scoret Christian Borchgrevink og Seedy Jatta for Vålerenga, som dermed kunne reise hjem til Oslo med tre poeng i bagasjen.

Etterlyser mål fra midtbanen

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med å få med seg tre poeng, selv om han ikke var imponert over spillernes prestasjon før pause.

- Jeg er ikke fornøyd med førsteomgang, for da har vi for lite trøkk, men det blir bedre fra start av i andre omang, og det resulterer i at han får rødt kort, sier Fagermo til Nettavisen.

- Hvor merkbart er det at Kjartansson og Dønnum er ute?

- Det er klart vi merker det. Jeg mener Dønnum har vært kanskje den beste spilleren i Eliteserien, og det er ingen tvil om at Vidar er en klassespiss. Men Henrik (Udahl) er veldig bra i dag. Det er ikke bare dem det handler om. Det er flere som må score mål - midtbanespillere også.

- Vi skulle hatt flere poeng, hadde vi bare vært mer effektive og fått ballen i mål. Vi skulle hatt sju poeng til, mener Fagermo.

Så langt denne sesongen er Osame Sahraoui ene scoring, det eneste målet Vålerengas midtbane har bidratt med i Eliteserien. Til sammenligning har forsvarsspillerne Jonathan Tollås Nation og Christian Borchgrevink scoret henholdsvis tre og to mål.

Stusser på «lang fordel»

Stabæk-trener Janne Jönsson ser heller ikke helt mørkt på situasjonen, til tross for at bærumslaget nå ligger under streken.

- Jeg er fornøyd med førsteomgang, så blir det et nytt kampbilde etter det røde kortet, det er også ganske naturlig. Vi ganske fornøyd med hvordan det det ser ut, egentlig. Vi har en bra sjanse med Oliver (Edvardsen). Med litt mer ro og kraft, så kan det bli mål der. Vi holder tett, og Jonas gjør noen bra redninger, Jönsson til Nettavisen.

Marcus Sandberg sier følgende om situasjonen der han ble utvist:

- Jeg blir presset fra venstre, han får en tå på ballen, og den går ut til Christensen. Derfra prøver jeg bare å ta ballen og gjøre meg så stor som mulig. Han dribler meg, og den går borti hånden. Ikke at det utgjør noen forskjell, men vi har tre mann bak meg der, sier Sandberg til Nettavisen.

- Er det for strengt med rødt kort, mener du?

- Jeg vet ikke helt hva regelen sier, så det kan jeg ikke svare på.

Også Janne Jönsson stusset på at Vålerenga fikk en såpass lang fordel og avsluttet i en Stabæk-forsvarer før det ble dømt frispark og rødt kort.

- Den er litt rar. Spillet går videre, og de får avslutte, så går vi tilbake sju eller ti sekunder eller hva det er, og det blir frispark og rødt kort. Jeg har ikke sett det noen gang, tror jeg, at man spiller så lenge videre og går tilbake og dømmer frispark.

Bjørdal farlig frempå

Det var hjemmelaget som åpnet friskest, løftet frem av et entusiastisk hjemmepublikum på Nadderud. Likevel var det Vålerenga som kom til første omgangs første og strørste sjanse.

Tyrkia-klare Sam Adekugbe slo inn fra venstre, og ballen ble klarert ut til Henrik Bjørdal, som skjøt like over fra seksten meter.

Etter en Stabæk-kontring, der Kornelius Normann Hansen ble avvinket for offside da han brente en dobbelsjanse, tok Vålerenga mer over etter at Stabæk hadde hatt initiativet i første halvdel av omgangen.

Oslo-laget slet imidlertid med å skape det helt store, og lagene gikk målløse til pause.

Sandberg rotet det til

Etter en hendelsesfattig første omgang bidro Stabæk-keeper Marcus Sandberg til at det ble action etter pause. Den tidligere Vålerenga-keeperen forsøkte å dra av Henrik Udahl på hjørnet av sekstenmeteren.

VIF-spissen fikk imidlertid en fot på ballen, som endte hos Tobias Christensen. Da gjorde Sandberg et febrilsk forsøk på å rydde opp, og kastet seg ned og slo borti ballen. Problemet var bare at han da var utenfor sekstenmeteren. Christensen ble hindret, men fikk med seg ballen og forsøkte et skudd som ble blokkert.

Da blåste dommer Tore Hansen i fløyta, dømte frispark til Vålerenga og dro fram det røde kortet til Stabæks keeper.

Erstatteren imponerte - så gikk det galt

Vålerenga slet lenge med å utytte overtallet, men etter 71 minutter måtte keeperreserven Jonas Vatne Brautli i aksjon da Fredrik Oldrup Jensen steg til værs og headet mot mål etter en corner fra høyre. Den tidligere Ullern-keeperen vartet opp med en god redning, til stor glede for Stabæk-fansen på Nadderud.

Det gjorde han også da Amor Layouni plutselig kom alene gjennom på venstresiden noen minutter senere. 22-åringen kom aggressivt ut, gjorde seg stor og parerte avslutningen.

Fem minutter før slutt gikk det imidlertid galt også for Brautli. Stabæk-keeperen gikk ut i feltet for å plukke et innlegg inn i boksen. Vålerengas Christian Borchgrevink var imidlertid på ballen før ham og styrte inn 1-0 for gjestene.

På overtid kriget Seedy Jatta inn 2-0 etter et nydelig forarbeid av Osame Sahraoui

Vålerenga klatrer dermed opp på tredjeplass i Eliteserien, mens Stabæk er under streken på en 15. plass.