KONGSVINGER – SANDEFJORD 2-1, 2–5 sammenlagt:

Kongsvinger slet innledningsvis i Obos-ligaen denne sesongen, men situasjonen snudde fullstendig i sommer. Til slutt kapret Eirik Mæland og hans mannskap den siste kvalikplassen.

Der ble det seier mot Sandnes Ulf, KFUM og Start, og til slutt var Sandefjord det siste hinderet på veien til Eliteserien. Eliteserielaget var overlegne i første kamp og vant hele 4–0.

I returoppgjøret holdt Sandefjord unna presset fra hjemmelaget, som ikke ga seg til tross for at Franklin Daddys Boy Nyenetue sendte gjestene opp i 5–0 sammenlagt etter en halvtime.

Etter pause kunne hjemmepublikummet på Gjemselund juble for en redusering signert Ludvig Langrekken. Kongsvinger fortsatte å presse Sandefjord, men slet med å finne veien til nettmaskene.

I det 79. minutt sørget Harald Holter for fornyet spenning på tampen av oppgjøret da han sendte Kongsvinger i ledelsen, men Sandefjord ble aldri ordentlig truet etter storseieren i den første kampen.

– De er nyopprykkede, kommer på sjetteplass og klarer seg gjennom tre tøffe kvalikkamper. Det er veldig godt gjort, sier Discovery+ sin ekspertkommentator Christian Gauseth om Kongsvinger.

Eirik Mæland har gjort en strålende jobb som Kongsvinger-trener, men ga i sommer beskjed om at han ikke kommer til å fortsette neste sesong. Hvem som blir arvtakeren er fortsatt ukjent.