RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandefjord drepte en myte

Sist oppdatert:
Sandefjords trege midtforsvar var ikke så tregt likevel.

(Trykk play i videovinduet over for å se et sammendrag av Viking-Sandefjord)

STAVANGER (Nettavisen): VIKING–SANDEFJORD 0-0 (kampfakta og spillerbørs):

(Her kan du se alle kampene og scoringene)

Peter Ijeh og Razak Pimpong mot Fredrik Kjølner og Birger Madsen – i 50 meter bakrom. Det kunne ha blitt stygt for Sandefjord, trodde kanskje mange.

Men ikke en eneste gang klarte Vikings hurtige spissduo å løpe seg fri fra det storvokste stopperparet. Tvert imot tuktet Madsen Pimpong i en 40 meters løpsduell like før pause. Og det overrasket ikke Sandefjord-trener Tor Thodesen.

- En myte
- Birger Madsen kan kanskje virke treg, fordi han har så lange steg. Men sannheten er at Birger under en test på Toppidrettssenteret i Oslo løp 40-meteren på 4,84. At midtforsvaret vårt er så tregt, er rett og slett en myte, sier Thodesen til Nettavisen.

Han innrømmer samtidig at Fredrik Kjølner ikke er noe hurtigtog, men understreker at løpsdueller handler om mer enn hurtige bein.

- Det er minst like viktig å lese spillet riktig. Du kan tape et sekund på å oppfatte en situasjon for seint, og da hjelper det ikke hvor fort du løper, poengterer Thodesen.

Høyt press
Såpass stor tillit til forsvaret sitt har Thodesen, at han aldri er redd for å presse motstanderne høyt på bortebane – selv ikke med fotrappe trusler som Ijeh og Pimpong. Og det skyldes ikke bare kvaliteten til de fire i det bakerste leddet.

- Presset på midtbanen er helt avgjørende. Gjør vi jobben vår i presset, vil det aldri være farlig å stå høyt med laget, for da får ikke motstanderne anledning til å slå pasninger i bakrommet.

Thodesen smilte selvfølgelig bredt etter 0-0 i Stavanger. Poengdelingen gjør at Sandefjord står med fire poeng etter tre kamper. Det er for eksempel like mange som gullfavoritt Rosenborg.

- Stolt
- Vi tok sju poeng på de tre første kampene i fjor. Det var en fantastisk start for oss, og vi er ikke langt bak i år, konstaterer Thodesen.

Spillet mot Viking var han ikke fornøyd med. Likevel hyllet han spillerne.

- De viser en enorm stå på-vilje. Jeg er stolt over arbeidsinnsatsen guttene legger ned, fastslår Tor Thodesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere