Det ble en blytung retur til Sandefjord for Lars Bohinen, som trente klubben fra 2014 til 2017. En lekker scoring av Moen Foss var nok til gi Sandefjord seieren i bunnduellen i Vestfold.

Sandefjord åpnet eliteseriesesongen med et brak da de vant 2-1 over Odd i Skien. Siden har det gått tråere og de siste fem kampene har endt med tap. Kveldens seier over Aalesund betyr at hvalfangerne sniker seg opp på 12.-plass med sju poeng. Aalesund står fortsatt uten seier i årets sesong. Med tre fattige poeng ligger de på jumboplass med klart dårligere målforskjell enn Start på plassen over.

– Etter denne tapsrekken var det viktig for oss å få tre poeng. Vi er glade, fordi det er den første seieren på hjemmebane og fordi vi holder nullen, sa Sandefjord-trener Martí Cifuentes til Eurosport.

Kampens eneste målscorer, Sander Moen Foss, var selvsagt enig med treneren sin. Han er stolt over innsatsen til lagkameratene sine.

– Vi vant våre dueller og kriget. Det er derfor vi klarer å renske unna det de har å komme med i dag, sa han.

Aalesunds Jonas Grønner mener laget var uheldige.

– Det ble som forventet. Det var to lag som var veldig lystne på tre poeng. Andre omgangen ble en lang krig hvor tilfeldighetene ikke spratt vår vei i dag, sa Grønner.

Sandefjord tok ledelsen

Det var gjestene som fikk kampens første sjanse. Simen Bolkan Nordli var først på et presist innlegg fra høyrekanten, og forsøkte å stupheade ballen inn i nettmaskene. Ballen suste imidlertid over Storevik i Sandefjord-buret.

Sivert Gussiås fikk en god mulighet til å sende vertene i føringen like etter. Etter klabb og babb i feltet i etterkant av et frispark får 20-åringen plutselig ballen alene på sju-åtte meter, men avslutningen ble for svak og gikk rett i klypene på Aafk-keeper Gudmund Kongshavn.

Etter 37 minutter kom det som skulle bli kampens eneste scoring. Erik Brenden spilte igjennom Sander Moen Foss, som skjøt fart inn fra høyrekanten. 21-åringen dro med seg ballen inn i boksen og rullet inn ledelsen for hjemmelaget på kontrollert vis.

Sjansefattig andre omgang

Det ble også pauseresultatet i en omgang uten altfor mange sjanser. Begge lagene lå dypt og forsvarte seg, uten å ta for mye risiko fremover i banen.

Andre omgang forløp seg uten de største sjansene til noen av lagene. AaFK forsøkte å skape et trykk mot Sandefjord som lå lavt, men slet stort med å komme til farligheter.

Fjerdedommeren la til fem minutter, men blåtrøyene sto løpet ut og sikret dermed seieren som endte tapsrekken deres.

Sandefjord reiser til Trondheim for å møte Rosenborg i neste runde, mens Aalesund får besøk av Stabæk.

(©NTB)