Gå til sidens hovedinnhold

Sandefjord slo Fredrikstad

Tom Nordlies Sandefjord er tilbake i opprykkskampen i 1. divisjon etter 3-1-seier mot serieleder Fredrikstad søndag. Les om alle 1. divisjonskampene her.

Ham-Kam slo Hønefoss 2-0 i den andre toppkampen i 1. divisjon, og med fire kamper igjen skiller nå bare fire poeng mellom de fire første. Fredrikstad og Ham-Kam leder med 53 poeng, Hønefoss har 51, mens Sandefjord har 49. Raufoss på 5. plass har 47 poeng.

Se alle kampfakta, tabell, toppscorerliste + mer her.

Søndagens kamper:

Sandefjord – Fredrikstad 3-1 (2-1)
Storstadion. 4391 tilskuere
1-0 Geir Ludvig Fevang (29),
2-0 Andreas Augustsson (str. 32),
2-1 Roger Risholt (36),
3-1 Tom Helge Jacobsen (75).
Gult kort: Roger Helland, Fredrikstad.

Finspillet uteble, men Sandefjord kjempet seg til seier ved å være klart mer aggressive og inspirert enn gjestene fra "plankebyen". Hjemmelaget satte årsrekord med solide 4391 tilskuere. Geir Ludvig Fevang ordnet 1-0 med en svært vakker scoring. Thomas Eftedal slo innlegget og Fevang headet ballen over keeper og i krysset. Sandefjord var svært gode i åpningen av kampen. Fikk tildelt en helt grei straffe da Magne Sturød ble felt av Tor Trondsen etter en halvtimes spill. Andreas Augustsson scoret greit og serieleder Fredrikstad var i trøbbel.

Gjestene yppet seg imidlertid i minuttene før hvilen og fikk en fortjent redusering. Corneren kom fra Jørgen Pettersen, og Roger Risholt fikk stå helt alene på sju meter og klinke ballen i mål. Fredrikstad åpnet annen omgang best og jaget utligning. Knut Thorbjørn Eggens gutter opparbeidet seg et visst trykk, men midt i den gode perioden økte hjemmelaget til 3-1. Innbytter Fredrik Thorsen la et perfekt innlegg som Sandefjords bestemann Tom Helge Jacobsen dyttet videre i mål. Fredrikstads beste for dagen var midtbanesliteren Christian Petersen, skriver NTB.

Hønefoss – Ham-Kam 0-2 (0-1)
Hønefoss Idrettspark. 3012 tilskuere
0-1 Sveinung Fjeldstad (11),
0-2 Frode Birkeland (str.58).
Gult kort: Olav Zanetti, Hønefoss.

Ham-Kam styrte alt og ville mest i toppoppgjøret mot Hønefoss søndag Vertskapet fikk aldri senket skuldrene, og ble regelrett overkjørt av et aggressivt og tent gjestelag – spesielt de første 45 minuttene. E tter 11 minutter lå den første scoringen bak Frode Grodås i Hønefoss-målet. Hjemmelaget kom seg aldri til hektene igjen, og skapte ikke en eneste målsjanse før pause.

Lars Tjernås’ gutter kom litt mer inn i kampen etter pause, men " Kamma" punkterte kampen 13 minutter ut i omgangen. Frode Birkeland satte inn en korrekt idømt straffe etter at Petter Vaagan Moen ble felt. Nærmest redusering for vertskapet var Steffen Simonsen som skulle hatt straffe midtveis i omgangen. Med seieren rykket Ham-Kam opp på annenplass à poeng serieleder Fredrikstad. Hønefoss holder fortsatt kvalifiseringsplassen, men bør vise helt andre takter skal de klare det for de fire siste kampene har endt med tap.

- Vi var toppmotiverte og klarte å reise oss etter flere svake kamper. Vi er tilbake og skal holde helt ut, sa Ham-Kam-trener Ståle Solbakken. Hos hjemmelaget på en svart dag var Frode Lafton den som feilet minst. Ham-Kams Marius Gullerud på høyre kanten var sitt lags beste.

Haugesund – Hødd 1-1 (1-0)
Haugesund stadion. 1118 tilskuere
1-0 Kjetil Rødahl (45),
1-1 André Skotheim (90).
Gult kort: Pål Stadsnes, Hødd.

Hødd kjemper en kamp i bunnen av 1. divisjon, mens Haugesund lever trygt på øverste halvdel av tabellen. Dette preget også søndagens kamp. Haugesund kom best igang og var det førende laget i første omgang. De fikk også betalt i form av scoring i omgangens siste minutt.

Etter pause var det Hødd som tok over kommandoen, mens Haugesund virket litt slappere. Hødd var imidlertid ikke særlig effektive de heller, og måtte vente til kampens siste minutt før utligningsmålet kom. Det sørget for at de er seks poeng over nedrykksstreken når det gjenstår fire serierunder.

Odd Helge Bygnes var bestemann hos Haugesund etter å ryddet opp både langs bakken og i luften gang på gang. På Hødd var dirigent Andre Nedstad best, skriver NTB.

Skeid – Ørn-Horten 6-2 (3-0)
Voldsløkka matchbane. 615 tilskuere
1-0 Tom Erik Breive (7),
2-0 Mohammed Abdellaoui (20),
3-0 Espen Grina (36),
3-1 Kjell André Thu (str.55),
4-1 Abdellaoui (60),
5-1 Stian Theting (83),
6-1 Daniel Fredheim Holm (90),
6-2 Kai Risholt (90).
Gult kort: Anders Jacobsen, Mounir El-Masrouru, Skeid, Kai Risholt, Joakim Hermansen.

Skeid hadde fullstendig kontroll kampen igjennom og kjørte over Ørn-Horten. Hjemmelagets spillere fikk vanvittig stort rom å boltre seg i. Gjestene var rett og slett fryktelig dårlige bakover, og hadde null press på ballfører. Da går det som regel helt galt. Horten-gjengen har vel i praksis resignert, selv om klubben fortsatt har en bitteliten teoretisk sjanse til å beholde plassen i 1. divisjon. Skeid-gutta hadde det kjempemoro, til og med veteran Erik Noppi serverte tunneler og annet snacks fra sin midtstopperposisjon.

Midtbanespiller Tom Erik Breive var svært god i omgangen han spilte, med en målgivende og en scoring. Lynhurtige og målfarlige Mohammed Abdellaoui hadde også en god dag på Voldsløkka, skriver NTB.

Moss – Start 2-1 (0-0)
Melløs stadion. 1641 tilskuere
1-0 Jon Eirik Ødegaard (51),
1-1 Terje Leonhardsen (64),
2-1 Lars Bo Larsen (89).
Gult kort: Anders Juliussen, Moss.

Målløs førsteomgang med flere halvsjanser der avslutningene var for dårlige. Langt bedre annenomgang på Melløs der Moss tok ledelsen etter et vakkert frispark fra 25 meter av venstreback Jon Eirik Ødegaard. Han sendte ballen i krysset og hjemmelaget i ledelsen.

Start kjempet seg tilbake, og Terje Leonhardsen utlignet etter en corner. Kampen vippet og begge laget hadde gode sjanser til å avgjøre, og til slutt tok Moss alle poengene. Det var corner, klabb og ball og John Arvid Skistad satte ballen i mål fra kort hold. Hjemmelagets beste var Jon Eirik Ødegaard. Keeper Rune Nilssen var Starts beste, skriver NTB.

Mandalskameratene – Strømsgodset 3-3 (0-1)
I drettsparken. 1173 tilskuere
0-1 Kim Larsen (44),
0-2 Larsen (50),
1-2 Eivind Karlsbakk (58),
2-2 Inge Nilsen (70),
3-2 Henrik Nyhus (79),
3-3 Svein Tore Brandshaug (87).
Gult kort: Kim Larsen, Robert Holmen, Strømsgodset.

Mandalskameratene overbeviste ikke i første omgang med mange feilpasninger og mye dårlig bevegelse i rekkene. Strømsgodset spilte heller ikke noen stor kamp, men var bedre enn hjemmelaget før pause. Først en stund etter hvilen skrudde begge lagene opp tempoet, og nå våknet også Mandalskameratene. I løpet av drøye 20 minutter snudde de 0-2 til 3-2, og det så ut som tilskuerne i Idrettsparken skulle få valuta for pengene. Strømsgodset så ut til å miste litt grepet på det hele mot slutten, mens så dukket Svein Tore Brandshaug opp og sørget for at det endte med poengdeling.

Mandalkameratenes Inge Nilsen spilte en solid kamp, mens Strømsgodsets Robert Holmen gjorde jobben sin som midtstopper for gjestene. Kim Larsen imponerte også med to fine mål, skriver NTB.

Alta – Raufoss 2-2 (1-0)
Finnmarkshallen. 373 tilskuere
1-0 Alf Faya Johansen (6),
1-1 Neil Tarrant (55),
1-2 Espen Haug (str.84),
2-2 Øystein Esjeholm (88).
Ingen kort

Kampen ble spilt innendørs i Finnmarkshallen. Raufoss hadde et enormt trykk mot hjemmelagets mål gjennom det meste av første omgang, men Alta red av stormen etter å ha fått en tidlig scoring. Alf Faya Johansen dundret ballen i mål med et perfekt skudd i krysset fra 20 meter.

Alta-keeper Cato Nilsen var banens desidert beste spiller, han ryddet opp i s tor stil. Hjemmelaget hadde faktisk initiativet i annen omgang, men Raufoss var effektive på sine få framstøt og fikk både utligning og ledermål før hjemmelaget tok over igjen. Alta kjempet og produserte gode sjanser. De fikk lønn for høy moral og utligning to minutter før slutt. Øystein Esjeholm vendte seg raskt rundt og scoret fra straffemerket.

Best hos Raufoss var Morten Bakke og Espen Haug, skriver NTB.

Bærum – Oslo Øst 2-1 (1-0)
Nadderud stadion. 221 tilskuere
1-0 Christer Arnesen (5),
1-1 Eirik Hemminghytt (70),
2-1 Truls Vaagan (90).
Gult kort: Jørgen Isnes, Oslo Øst.

Uavgjort hadde betydd nedrykk for begge klubbene. Bærums 2-1-scoring nesten tre minutter på overtid kan bety at de klarer å kjempe seg til fornyet kontrakt. Det er fire poeng opp til Hødd på sikker plass fire runder før slutt, og lagene møtes innbyrdes på Nadderud søndag 19. oktober, skriver NTB.

Bærum var gode den første halvtimen, men ble litt feige og mistet en del av grepet. Gjestene gamblet med tre stoppere i annen omgang og fikk lønn for strevet. Storscorer Eirik Hemminghytt satte inn sitt åttende mål for sesongen og spenningen ble meget stor i sluttminuttene. Kampen åpnet seg helt, begge lag satset alt for å få den nødvendige scoringen.

Tre minutter på overtid kriget Kim Nystedt til seg ballen i liggende posisjon og fikk lagt inn i feltet. Der dukket Bærum-kaptein Truls Vaagan opp og satte ballen i mål fra kort hold, til vill jubel fra lagkamerater og et fåtallig publikum.

Bærums beste var keeper Luts Pfannenstiel, mens Hemminghytt var gjestenes største aktivum.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene