Det bekrefter Sandefjord på sitt nettsted torsdag. 28-åringen har allerede reist til Danmark og sluttet seg til sin nye klubb. Viborg holder til på nest høyeste nivå.

– Jeg er utrolig takknemlig tiden jeg har fått her i Sandefjord. Både jeg og familien har trivdes veldig godt her i byen. Alle menneskene i og rundt klubben, i byen og naboene våre setter vi stor pris på. Det er tøft å skulle forlate dette, men sånn er livet som fotballspiller og jeg må tenke på karrieren, sier Jónsson.

Jónsson har spilt andrefiolin bak Eirik Holmen Johansen i Eliteserien denne sesongen, og har kun fått spilletid i én seriekamp denne våren.

– Ingvar har hatt et ønske om spilletid på et høyere nivå, enn han har fått hos oss denne våren. Vi har vært heldige og hatt to veldige gode keepere hos oss. Vi forstår at han har ønsket det og vært åpne for å gi han den muligheten om en riktig klubb for han dukket opp, sier daglig leder i Sandefjord Fotball, Per Ketil Berg.

Jónsson kom til Sandefjord fra Start i 2016, og spilte samtlige minutter i Eliteserien i fjor før han ble skadd i siste serierunde.

Keeperen var i Islands EM-tropp i 2016.

(©NTB)