Gå til sidens hovedinnhold

Sandefjord tilbake på vinnersporet – banket blekt Vålerenga

Sandefjord tok et nytt steg bort fra nedrykk med 3-0 mot et Vålerenga-lag som knapt skapte sjanser i Eliteserien søndag.

SANDEFJORD - VÅLERENGA 3-0:

Vålerenga kom fra 3-1-seier mot Stabæk før landslagspausen etter en lang periode med svake resultater, men ble raskt satt på plass av Sandefjord, som skapte klart flest muligheter.

William Kurtovic, et selvmål av Fredrik Oldrup Jensen og Vidar Ari Jónssons åttende mål for sesongen gjorde at de blåkledde er ni poeng over nedrykksstreken. Vålerenga på sin side er nede på sjetteplass med fem poeng opp til Lillestrøm på tredjeplass.

Fotballekspert Jesper Mathisen var alt annet enn imponert etter å ha sett Vålerengas prestasjon søndag.

Les også: Avfeier at Glimt lot seg lure: - Et ultradefensivt lag

Han mener sesongen til Oslo-klubben totalt sett er under pari for Dag-Eilev Fagermo.

- Det er jo en veldig skuffende sesong av Fagermo. Som Aleks (Melgalvis, red. anm) sa: Han må komme seg på jobb. Forventningene var store. Det ble snakket om gull. Vålerenga var tippa høyt på tabellen, så de kommer jo til å skuffe oss også denne sesongen. Det er en stor, stor nedtur for dette prosjektet til Fagermo, sa han i TV 2s FotballXtra-studio underveis i oppgjøret.

Fagermos mannskap har kun én seier på de åtte siste Eliteserie-kampene, og har havnet litt i ingenmannsland.

- Det frustrerer meg at vi er så dårlige. Det er et tungt Vålerenga-lag som ikke flytter seg, og da taper man for hvem som helst. Vi har hatt en fallende tendens over tid, og i dag ble vi usikre og klarte ikke å ha noe press fremover i banen, sa en tydelig frustrert Vålerenga-trener Fagermo til Discovery.

De kongeblå har en solid luke opp til Lillestrøm på tredjeplass, mens laget samtidig har god klaring til bunnstriden.

For Sandefjord var søndagens triumf den første trepoengeren på fire kamper. I neste runde venter Mjøndalen for laget fra hvalfangerbyen, mens Vålerenga møter serieleder Molde hjemme i neste runde.