RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandefjord vinner igjen

Foto: Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Sandefjord var i en klasse for seg forrige sesong. TV 2 Nettavisen tror vestfoldingene blir like suverene denne sesongen.

1. Sandefjord - Har mistet slovaken Erik Hucko til danske Bjerringbro og Paal Cramer har lagt opp. Har likevel den bredeste og sterkeste stallen i landet og med Geir Jomaas på vei mot sin beste sesong noen gang, blir Sandefjord best i år igjen.

2. Stavanger - Klarte å beholde juvelen Kjetil Strand og har ambisjoner om å ta opp kampen med Sandefjord om seriegullet. Svenske Per Käll overtar treneransvaret etter Marinko Kurtovic. Käll er et ubeskrevet blad som trener, men sommerens resultater viser at han vet hva han gjør. Har hentet den tidligere landslagsspilleren Trond Førde Eriksen hjem fra Danmark.

3. Haslum - Er nyopprykket og forsøker å dempe ambisjonene selv. Har forsterket laget i sommer med Lasse Lie, Morgan Lunde og svenske Stefan Larsson. I tillegg har de et av landets største talenter i Erlend Mamelund. I Thomas Ranvik har de en meget spennende målvakt, som kan spille seg inn i landslagsdiskusjon denne sesongen.

4. Fet - Var overraskelseslaget forrige sesong. Slo blant annet Sandefjord i Jotunhallen. Var ikke stabil nok til å kjempe i toppen da, men med en ekstra sesong på baken i toppserien, kan de ta steget opp. Har en rutinert ringrev i Zeljko Martincevic på benken og målvakt Gunnar Fosseng er fortsatt blant de beste i landet.

SI DIN MENING:
Hvem vinner herrenes Gildeserie?
Drammen HK
Fet
Fyllingen
Haslum
Heimdal
Kragerø
Kristiansand
Nit/Hak
Runar
Sandefjord
Stavanger
Stord

Se resultat
5. Drammen - Er sammen med Runar det laget som sterkest har fått merke generasjonsskiftet i norsk herrehåndball. Øystein Johannessen, Lars Kr. Vaage, Morgan Lunde og Geir Erlandsen er alle borte og er erstattet av unge sultne gutter. Kjetil Gaustads unge mannskap har vist i sommer at de er på rett vei.

6. Nit/Hak - Gjorde en god debutsesong i Gildeserien og har som målsetting å bli bedre denne sesongen. Har mistet forsvarskjempene Tore og Jarle Sandven, og playmakeren Fahad Alaweh. Men har erstattet dem med Fjellhammers målmaskin Jørn Mathisen og Oppsals Kyrre Solberg. Blir tippet ned av mange. Vi tror de vil overraske.

7. Heimdal - Trønderne har sett fire sentrale spillere forsvinne i sommer. Alexander Buchmann, Rune Skjærvold, Espen Nygård og Håvard Augensen vil alle bli savnet. Men med sitt offensive forsvar er de alltid vanskelige å møte. Kaptein Fredrik Gustavsen blir sentral denne sesongen også.

8. Stord - Er lansert som medaljekandidater av mange, men har ikke fått flyt i spillet i sommer. Har fått den frittalende bergenseren Morten Fjeldstad som trener. Fjeldstad er blant dem som spår medalje til laget fra øyen mellom Bergen og Haugesund og han har lovet å revolusjonere håndballen på Stord. Har et helt nytt lag på plass og vi tror Fjeldstad & co går for høyt ut og vil hisse opp mang en motstander denne sesongen.

9. Fyllingen - Bergenserne har satset svenskt denne sesongen. Mika Nurmi skal trene laget og bakerst har Johan Johnson overtatt plassen til veteranen Terje Haugstvedt. Har trent hardere enn noensinne i sommer. Unggutter som Bjarte Salomonsen, Henrik Nilsen og Ruben Achtentuch har få tt tillit og gjort det bra.

10. Runar - Er tappet for spillere. Kristian Hansen, Jon Egil Ek, Stein Olav Sando, Ole Magnus Ekelund, André Jørgensen, Lasse Lie og Frank Løke var alle sentrale forrige sesong og ingen er blitt skikkelig erstattet. Må bygge opp på nytt. Er sterkt forspent helt bakerst med Endre Nordli, Simen Hansen og veteranen Jan Chr. Danielsen.

11. Kragerø - Som vanlig få utskiftninger i Kragerø. Veteraner som Paul Gundersen, Stig Gürrich og Brede Pedersen må ogs å i år dra store deler av lasset. Har knivet rundt sluttspillplassen hvert år. I år blir det nok noen steg ned på tabellen.

12. Kristiansand - Slet forrige sesong med en veldig tynn spillerstall. Denne har ikke blitt større i år, snarere tvertimot. Veteranen Morten Daland har lagt opp og høyreback Lars Ivar Vedvik har forlatt klubben. Må stole på ungguttene Preben Nilsen og Harald Wivestad og blir nok et nummer for små denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere