RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandnes Ulf like dyr som Blackburn

Foto: Ellingsen, Tommy (Scanpix)
Sist oppdatert:
Draktsponsoren til nyopprykkede Sandnes Ulf betaler like mye som sponsoren til Premier League-laget Blackburn.

Sandnes (NTB): Sandnes Ulf har truffet blink på sponsorsiden. Rundt 6 millioner kroner koster det å pryde eliteseriedebutantens drakt. Det er samme pris som Blackburns draktreklame koster.

Øster Hus betaler drøyt 6 mill. kroner for å sponse Sandnes. Ifølge Finansavisen er det i samme klasse som engelske Blackburn hvor Morten Gamst Pedersen er blant stjernene. Faktisk drar Sandnes Ulf inn mer enn Viking gjør på sin draktreklame.

- Så nå har vi en bedre hovedsponsoravtale enn Viking. Fotballøkonomien er utrolig merkelig, sier styreleder i Sandnes Ulf, Stig Ravndal til Finansavisen.

Det er begrenset hvor mange man når med reklame på norske fotballdrakter. Tall fra 2010/11-sesongen viste at engelsk Premier League nådde ut til utrolige 4,7 milliarder fjernsynsseere verden over.

- Det er helt vilt. Jeg hadde aldri trodd det skulle koste det samme som et Premier League-lag, sier Hans Martin Nakkim i spillselskapet ComeOn.

Han har jobbet i en årrekke hos internasjonale spillselskaper og har god innsikt i hva draktreklame koster på balløya. Sponsorguru Jacob Lund sier at Norge er blant verdens dyreste sponsormarkeder, men tror prisene vil falle i årene som kommer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere