(Drammens Tidende): MJØNDALEN: Det endte 3–1 til Sandnes Ulf over Mjøndalen i fotballens 1. divisjon på Consto Arena 2. pinsedag. 3–1 var også stillingen ved pause.

Dermed ble det en nedtur for MIF, etter mye positivt i det siste. For første gang i nyere tid ble det også hjemmetap for Sandnes Ulf.

Begge lag åpnet friskt, og spillet bølget fram og tilbake. Sandnes Ulf var nær ved å score på en kontring etter et par minutter. Mjøndalen kom til noen nesten-sjanser. Gjestene fortsatte å komme til noen farligheter i åpningsfasen.

MIF kom til lagets første store sjanse da Martin Rønning Øverby la inn til Love Reuterswärd, som headet fra god posisjon ved bakerste stolpe etter sju minutter.

Sandnes Ulf fikk i denne perioden komme mye til inne i Mjøndalens sekstenmeter, og etter 13 minutter tok bortelaget ledelsen. Joackim Olsen Solberg klarerte rett til Tommy Høiland, og den rutinerte angriperen svarte med å banke inn 1–0.

Fire minutter ble åpningen gjort til enda verre for bruntrøyene. Sandnes Ulf fikk altfor lett spill gjennom midten, og eks MIF-spiller Matias Belli Moldskred kunne enkelt øke til 2–0.

Mjøndalen virket litt paralyserte etter smellen det første drøye kvarteret. Laget prøvde å slå tilbake, men fikk ingen god rytme i angrepsspillet.

Etter 35 minutter satt imidlertid 2-1-reduseringen. Toppscorer Kristian Lien var frempå etter en cornerretur og lurte inn ballen i mål fra kort hold.

Men første omgang skulle ikke gå MIFs vei. Tre minutter før pause ble det 3–1 til Sandnes Ulf. Denne gang var det Love Reuterswärd som klarerte for svakt. Moldskred takket og bukket og scoret med et skudd via en MIF-spiller.

En kollektiv defensiv svikt bidro mye til at Sandnes Ulf ledet fortjent 3–1 ved sidebytte.

I andre omgang satte Mjøndalen et visst press på Sandnes, men slet med å skape store sjanser. Sandnes Ulf lå lavere og kontrollerte bra – i en sjansefattig omgang.

På et middels MIF-lag likte vi best Ole Amund Sveen som får seks poeng på børsen. Ellers ble det mye middels og litt svakt. Totalt sett var det brukbart spillemessig, og Sandnes Ulf rundspilte ikke akkurat vertene. Men det hjelper så lite med tre baklengsmål i første omgang.

Se spillernes børskarakter ved å trykke på «lagoppstilling» under: