RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Sandstø lei IKEA-skruing

Sist oppdatert:
Odd er ikke som alle andre Tippeliga-klubber, og Arne Sandstø er ikke som andre Tippeliga-trenere. Møt Mr Handyman.

Både Arne Sandstø og direktør Tore Andersen bekrefter at de har startet kontraktssamtaler. Hovedtrenerens nåværende avtale med Skiens-klubben går ut 1. januar 2007, men selv er han ikke en situasjon hvor han ønsker å forhaste seg.

- Jeg er ikke redd for at jeg ikke skal få jobb hvis det ikke blir noe ny avtale her, sier Sandstø til TV 2 Nettavisen, og lar det tydelig skinne igjennom at det ikke er noen garanti at han går på sin åttende sesong i Odd.

Han har sagt det før, men nå mener han det: Klubben må ekspandere, og prioritere det som er viktig.

- Nå har jeg en rolle hvor jeg gjør full jobb som trener, samtidig som jeg er taxisjåfør når nye spillere skal hentes på flyplassen.

Odds Mr Handyman
I tillegg skal han være interiørkonsulent når møbler for nye spillerne skal handles inn, og når møblene skal monteres må han i tillegg bidra med grunnfag i IKEA-skruing.

- Det holder ikke i lengden at jeg må skru møbler med og for Olivier (Occean) og hjelpe Somen (Tchoyi) med å kjøpe ny TV, det sier seg selv.

- Jeg er ikke sliten, men må prioritere det som er aller, aller viktigst, understreker Odd-treneren.

Nå krever Odd-treneren endringer. Budsjettene må bli større, apparatet større, arenaen større. I det hele tatt: Klubben må ekspandere.

I 2006 har Odd Grenland et budsjett på rundt 31 millioner kroner. Foruten de som er ansatt i det sportslige (en hovedtrener, en trener, en toppspillerutvikler (som Norsk Toppfotball er med og lønner) og en fysioterapeut), er det kun tre ansatte i Odd: Direktøren, sekretæren og den arrangementsansvarlige.

- Det sier seg selv at det ikke holder for en toppklubb, mener Sandstø, og får støtte av Tore Andersen, som både fungerer som styreleder og direktør, samtidig som han har full jobb som rektor ved Gulset ungdomskole.

- Ingen uenighet
Tore Andersen har det med andre ord ikke mindre travelt enn treneren.

- Jeg bruker 100 prosent av min tid til min faste jobb, 100 prosent av fritiden min på Odd, og etter det har jeg en familie som skal pleies, sier Andersen.

- Heldigvis er det interessert i fotball og har forståelse for dette, men noen ideell løsning er det ikke.

Og innrømmer han er helt på linje med Sandstø om hvilke endringer som bør skje i Grenlands-klubben.

- Det er ingen konflikt imellom oss, men det er riktig at det har gått sakte i forhold til kontraktsforhandlingene, men det er litt feriemodus her i kommunen også. I begynnelsen av august håper jeg imidlertid at ting begynner å bli klarere.

Mye av spenningen knyttes opp mot det nye stadionanalegget Odd håper å ha klart til seriestart 2007.

- Vi mener at finansieringspakka er på plass, og den 15. juni fikk vi et nært enstemmig vedtak på stadionutbygging i kommunestyret.

- Utbyggingen vil komme på omlag 250 millioner kroner, og vil finansieres gjennom private og kommunale midler.

Synergieffekter av ny arena
Håpet er at den nye arenaen vil skape gode synergieffekter, gjennom for eksempel utleie og attraktive fasiliteter, gjerne Viking-inspirert.

- Vi tror vi kan doble tilskuerantallet vårt fra i dag. I Grenlands-området bor det rundt 100.000 mennesker, da bør det være mulig å få opp snittet på hjemmekampen fra fem til ti tusen tilskuere, mener Odd-direktøren.

Viktigst er selvsagt at laget presterer på banen.

- Jeg synes de tidvis har hatt gode prestasjoner i år, men kan gjøre det svært dårlig slik som mot Molde også. Det er akkurat det som gjør fotball så spennende som det er.

- Samtidig er man så avhengig av hva de elleve utvalgte får til der ute på banen at det kan ta nattesøvnen fra noen og enhver, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Foreløpig sover han relativt godt, og han har god tro på å få Sandstø med videre på laget.

- Vi er ikke langt fra hverandre, og det er som sagt ingen uenighet mellom oss. Vi jobber med trenerspørsmålet daglig, men det er viktig at dette gjøres på en skikkelig måte, og da får det heller ta litt tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere