Sandstø etterlyser ambisjoner

Foto: (FOTO: ØRN E. BORGEN/SCANPIX)

Odd-trener Arne Sandstø er ikke tilfreds med tingenes tilstand. Han vil bruke mer av Olivier Occean-pengene på forsterkninger.

31.01.06 10:31

Mandag snakket TV 2 Nettavisen med Odd-treneren som tirsdag kveld forteller Odds Ballklubbs årsmøte om den sportslige ståa i sesongoppladningen. I fjor sommer lå det an til katastrofe. Nedrykket syntes klart da telemarkingene lå på jumboplass etter halvspilt serie. Men Odd endte på niende og spilte uavgjort mot seriemesteren i siste match.

- Vi var vårens dårligste lag, men høstens beste. Det er små marginer. Vi fikk inn to spillere (Tommy Svindal Larsen og Patrick Suffo, journ. anm.) og gjorde noen interne grep, forklarer Odd-treneren.

Som ikke vil ut med de sportslige ambisjonene for 2006-sesongen.

- Den standarden setter direktøren, sier Arne Sandstø.

- Skal til Ullevaal
- Vi jobber fortsatt med å sette de kollektive målsetningene, men så langt er vi enige om at vi skal til Ullevaal for å vinne og bli nummer seks eller bedre i serien. Kan være blir vi enige om at Odd skal ende på fjerdeplass eller bedre - vi skal uansett ha en plass på øvre halvdel, lyder direktør Lasse Hansens standard.

- Jeg garanterer at vi ender på øverste halvdel, følger trener Sandstø opp.

Han får omtrent like stort budsjett å jobbe med som i fjor, sesongen da ting nesten gikk galt. I tillegg er både Patrick Suffo og toppscorer Olivier Occean borte. Og mange av konkurrentene øker satsningen betydelig.

- Det viser noe av ambisjonsnivået til klubben. Mye på grunn av budsjettet har vi en tynnere og mer skadeutsatt stall enn andre lag. Og hvert år selger vi unna spillere og må begynne på nytt igjen. Det er en evig karusell, og pengene vi fikk for Occean burde kanskje vært brukt på forsterkninger istedenfor å dekke opp underskudd, sier Arne Sandstø.

- Blir aldri rikest
- Savner du en mer offensiv satsning?

- Det spørsmålet må du rette til Lasse. Jeg har jo sagt ja til denne jobben, og vi kommer aldri til å bli den rikeste klubben i Norge.

Odd-direktøren forteller at man har styrket apparatet rundt troppen foran 2006-sesongen. For første gang har Odd hyret inn en fysioterapeut i full stilling, og det er dessuten funnet budsjettrom for en spillerutvikler og en trener for junior-/rekruttlaget, som begge er heltidsansatte. Men troppen er fortsatt sårbar.

- Per i dag er stallen komplett med 22 mann. Skal det nye inn, så må noen ut, sier Lasse Hansen.

Endelig budsjett for 2006-sesongen og regnskapet for fjoråret er ikke klart ennå.

PS. Arne Sandstø sier i tirsdagens utgave av lokalavisa Varden at han neppe fortsetter som Odd-trener når kontrakten går ut etter den forestående sesongen.

- Det er uaktuelt for meg å fortsette i Odd slik situasjonen er nå. Det har jeg gitt beskjed om på et møte med direktør Lasse Hansen og styreleder Tore Andersen. Noe mer ønsker jeg ikke å kommentere. Det får du ta med Hansen, sier Sandstø til Varden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.