På tross av opprykket til eliteserien, har Arne Sandstø hatt et turbulent år som hovedtrener i Start. Mandag besluttet han å si opp stillingen med umiddelbar virkning.

- Vi har oppnådd sesongens hovedmål med opprykk til Tippeligaen. Men vi er uenig om veien videre. Derfor sier jeg opp min stilling som hovedtrener, sier Arne Sandstø til klubbens hjemmeside.

Start 2-trener Frode Fredriksen vil inntil videre lede klubbens treninger.

- Ikke peiling
Ifølge Fædrelandsvennen skal årsaken være at klubbledelsen og treneren er på kollisjonskurs om veien videre for sørlandsklubben. Tidligere i høst rykket treneren ut med følgende uttalelse:

- Per i dag har ikke jeg peiling på hvor klubben har målsetting om å være. Tidligere het det at Start skulle være Skandinavias beste lag, hvilket var urealistisk og ga ubalanse i forhold til folks forventninger. Nå vet jeg ikke helt hva som er det overordnede målet. Klubben må finne ut hva den vil, ikke la ting skure og gå fra uke til uke. Da fortsetter bare heistilværelsen mellom divisjonene, sa Arne Sandstø.

Fikk refs
Uttalelsen falt ikke i god jord i klubbledelsen, som slo tilbake med følgende uttalelse:

- Vi deler ikke Arne Sandstøs vurderinger om mangel på mål og kvalitet. Vår oppfatning er at Start har en klar sportslig målsetting, nedfelt i ”Sportsplanen”, og at kompetansen i staben er god og at denne kontinuerlig videreutvikles. I Start skal det være stor takhøyde, men uenighet om interne prioriteringer hører normalt hjemme i interne fora. Vi opplever Arne Sandstøs utspill som uheldig. Saken er tatt opp med ham, og vi er enige om at vi skal unngå denne type utspill i fremtiden.

Nå slipper de altså flere utspill fra Sandstø.

Arne Sandstø har tidligere blitt nevnt i forbindelse med den ledige trenerjobben i Brann.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).