*Nettavisen* Sport.

Sandstø fornøyd og frustrert

Poenget var bra, men dommerstandens manglende konsekvens irriterer Odd-treneren.

13.07.06 10:16

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Odd-trener Arne Sandstø sa seg meget fornøyd med et poeng etter måten kampen mellom Lillestrøm og Odd utviklet seg, men etterlyser en konsekvent dømming fra pipeblåserne.

- Jeg skal si meg enig i der røde kortet Rune Jarstein får like før pause, men det er frustrerende når det da ikke gis rødt kort i lignende situasjoner andre steder.

Situasjonen Odd-treneren tenker på er da en frustrert Lillestrøm-keeper Heinz Müller kastet ballen i ryggen på Stabæks Inge Andre Olsen i den 9. serierunden. Dommer Roy Helge Olsen nøyde seg med et gult kort for forseelsen, mens Rune Jarstein måtte finne seg i direkte rødt av Kristoffer Helgerud på Åråsen, onsdag.

- Vi må kunne forvente av dommerne at det er et visst samsvar i det de gjør. De to situasjonene er helt identiske, da må reaksjonene også være de samme, mener Odd-treneren.

Og selv om det var delte meninger på Åråsen om det røde kortet, var dommerobservatør Rune Pedersen klar i sin tale.

- Jeg vil ikke uttale meg om denne konkrete episoden, men generelt kan jeg si at når en spiller med overlegg kaster ballen for å treffe en motstander, skal det straffes med rødt kort.

Og at en frustrert Rune Jarstein gjorde nettopp det etter å ha fått 85 kilo med Arild Sundgot deisende inn i kroppen like før pausen, er det ingen tvil om. Sundgot snur seg for og begynner å løpe ut, mens en hissig Jarstein kaster ballen i ryggen på sunnmøringen.

Roger Naff i Norges Fotballforbunds disiplinærutvalg bekrefter at Odd-keeperen vil bli suspendert, men vil ikke si noe om lengden.

- Først må vi vente på dommerrapporten, så skal den involverte spilleren få lov til å uttale seg.

- Deretter fastsetter vi straffen, som kan være fra en til tre kamper.

Naff kjenner ikke til lignende episoder fra årets fotballserie – hvor spillere har fått direkte rødt for å kaste ballen på motstanderen – og kunne derfor ikke si om det er dannet noen presedens på denne typen forseelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.