Sandstø nekter å gi opp

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Odd-trenerne nekter å gi opp, til tross for den svake seriestarten.

22.05.05 23:31

VIKING - ODD 1-0: Etter eliteseriens åtte første runder ligger Odd sist på tabellen med fattige fem poeng. Odd-trenerne Arne Sandstø og Gaute Larsen nekter likevel å gi opp, og ser heller ikke på sine posisjoner som svært utsatte.

HER KAN DU SE MÅLENE

Etter midtukens cupkamp uttalte Sandstø at han ønsket å bli værende i klubben. Å trekke seg var ikke et tema. Odd Grenlands styreformann uttalte etter forrige serierunde at Sandstø foreløpig sitter trygt som trener, men at situasjonen ble evaluert fortløpende.

- Vi har kloke hoder over oss som vurderer min stilling, mer vil jeg ikke si om den saken, sa Odd-trener Arne Sandstø til Tv2 Nettavisen etter søndagens tap i Stavanger.

Svært rolig etter nok et Odd-tap ønsket han heller å legge vekt på hvor små marginer det skiller fra null til tre poeng.

- Vi skaper ikke målsjanser, og dermed får vi ikke mål, men i dag er vi bare en pasning unna poeng, fortalte Sandstø, som mener spillerne må bli kaldere i toppetasjen.

- Når vi har ballkontroll på topp, må laget komme etter. Da er det viktig at de er kalde i toppen, ellers blir mulighetene så altfor enkelt spolert, som i dag, avslutter Sandstø.

Scorer ikke mål
Odd Grenland har nå spilt fire strake kamper uten å få nettkjenning, og i søndagens kamp skapte de heller ikke en eneste reell målsjanse.

Det var hjemmelaget som skapte de eneste sjansene i kampen, og etter en god første omgang av Viking, var det fortjent at Kovacs skled inn det avgjørende målet like før pause.

Tidligere Stabæk-trener og nå Sandstøs trenerkollega, Gaute-Larsen, ønsker ikke å kommentere spørsmål om Sandstøs eventuelle avgang, men stiller opp 100 prosent bak bergenserens trenervirksomhet i klubben. Men Larsen innrømmer at situasjonen er alvorlig.

- Vi må fortsette å jobbe knallhardt på trening og jobbe konstruktivt, sier Larsen til TV 2 Nettavisen.

Typisk lag i motgang
- Jeg synes vi begynte serien bra, men nå har vi altså spilt fire kamper uten å få nettkjenning, og det er jo typisk ett lag i motgang.

Odd-treneren vil ikke snakke om krise i laget, og tror at det bare er et tidsspørsmål før den vonde trenden snur for Skiens-laget.

- Arne er flink. Han holder roen og stresser ikke. Han/vi har full støtte fra troppen, avslutter Larsen.

Statistikken taler sitt
Med kun fem poeng på åtte serierunder og jumpoplass får heller ikke Odd særlig hjelp av tidligere statistikk. De seneste årene har lag som rykker ned en divisjon, aldri hatt mer enn åtte poeng etter seriens åtte første kamper. Og nå har Skiens-laget altså ikke mer enn fem poeng.

Klubben som står med 12 cupmesterskap, og som har vært i toppserien de siste seks årene, står nå i fare for å rykke ned en divisjon.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.