– Det er ubeskrivelig, det var en ekstremt vanskelig kamp, sa Sandviken-trener Alexander Straus til NRK.

Bergenslaget har vært suverene i årets sesong og utmerket seg i et rekordjevnt felt i toppen av kvinnenes serie. Etter seieren er det sju poeng ned til Rosenborg, ni til LSK og elleve til VIF.

LSK og RBK har en kamp til gode og møtes til dyst i september. RBK ser ut til å være eneste lag som kan utfordre Sandviken. Fjorårsmester Vålerenga har dårligst kort på hånden.

Avgjorde mot spillets gang

Lørdag slet Sandviken mer enn de har vært vant til så langt i sesongen. Ti minutter før full tid falt avgjørelsen. Et svakt innlegg fra Cecilie Redisch Kvamme ble styrt videre av en VIF-forsvarer og endte hos Lisa Naalsund, som styrte ballen i mål.

Målet ga energi til kampen, men Vålerenga fikk ikke uttelling for sin sluttspurt. Oslo-laget slet offensivt i den sesongavgjørende kampen på hjemmebane.

– At vi fikk et mål litt ut av det blå, var kjempedeilig, sa målscorer Naalsund.

– Vi hang litt i tauene. Akkurat i den perioden, litt mot spillets gang, går vi opp i 1-0. Det er noe med de jentene her som er helt enestående. Jeg blir litt tom for ord, sa trener Straus.

Ferdig med topplagene

Neste lørdag venter Rosenborg i Trondheim for Vålerenga, mens Sandviken skal opp mot Arna-Bjørnar.

Terminlisten framover antyder at Sandviken er klar gullfavoritt. Bergenserne har gjort unna de fleste topplagene, og har antatt lettere motstand fram mot serieavslutningen mot LSK Kvinner.

I bunnstriden i Toppserien spilte Klepp og Lyn 1-1 lørdag. Klepp er fortsatt nest sist, to poeng bak Lyn på trygg grunn.

(©NTB)