Sandviken-Stabæk 3-0

Etter noen turbulente dager var det knyttet spenning til hvordan Sandviken-kvinnene ville respondere i hjemmekampen mot Stabæk.

Det skulle derimot vise seg at serielederen taklet bra, for etter 26 minutter var det Vilde Hasund som sendte vertene i ledelsen for 650 tilskuere på Stemmemyren.

Hjemmelaget fortsatte dominansen, men måtte vente helt til ti minutter igjen av kampen til å punktere oppgjøret. Marit Brattberg Lund leverte et ellevilt straffspark da hun banket ellevemeteren i krysset, utagbart for Panengstuen.

Les også: Herrelaget fjernet bildene av Sandviken-laget på veggen: - Smålig

Fin scoring

Sandviken har vært igjennom noen tøffe dager etter at nyheten om at herrelaget i klubben hadde fjernet bildene av Toppserie-laget på veggen i garderoben.

Reaksjonene har vært mange, og forberedelsen til kamp for Sandviken-jentene kunne ha blitt forstyrret av medieoppmerksomheten.

Laget viste derimot tidlig at de ikke lot seg påvirke, for hvittrøyene tok tidlig kommandoen i kampen og hadde flere gode muligheter halvveis ut i oppgjøret.

Les også: Messi snakker ut i stort intervju: - Føler meg litt fortapt

Etter 26 minutter kunne hjemmepublikumet juble da Vilde Hasund dro seg lekkert inn i Stabæks sekstenmeter, og plasserte kula inn i hjørnet bak en utspilt Selma Panengstuen.

- Hun får plutselig litt plass der, og benytter seg av det. Hasund er sikker da ho får sjansen der, og setter inn ledelsen for hjemmelaget, sa Direktesport-kommentator Bernt-Erik Haaland etter scoringen.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0, etter at vertene hadde brent flere store sjanser på tampen av omgangen.

Sandviken-kontroll

Etter hvilen handlet fortsatt det meste om Sandviken, og ti minutter ut i omgangen da Bratberg Lund dro med seg ballen ned mot dødlinja og slo perfekt inn på Elisabeth Terland som på en eller annen måte satt ballen til side for mål.

- Utrolig sjanse for Sandviken.

Panengstuen sto en strålende kamp i Stabæk-buret, og var på mange måter grunnen til at Stabæk holdt seg inne i kampen.

Les også: Her løper Tyrkia-stjernen over på Norges halvdel for å fyre opp fansen

- Legger den høyt og fint, et nydelig utført straffespark. De fortsetter dermed sin kanonsesong, kom det fra Haaland.

Kampen var definitivt punktert da Kennya Cordner trillet inn 3-0, like før slutt.

Stabæk maktet ikke å nærmere seg Sandviken de siste minuttene av kampen, og vertene holdt dermed på serieledelsen som de hadde før helgens serierunde, foran Rosenborg.