SANDVIKEN - KLEPP 8-0:

Forrige helg ble en skuffelse for Sandviken da de ble slått av Vålerenga i cupfinalen. Men den skuffelsen er nok glemt nå. For etter seier mot Klepp søndag ettermiddag er det klart at Sandviken har vunnet seriegull i Toppserien.

Hele 8-0 slo Sandviken Klepp søndag ettermiddag.

- Det er så deilig. En fantastisk gjeng. Jeg er ekstremt stolt over disse jentene, sier Sandviken-trener Alexander Straus til NRK rett etter kampslutt.

Sandviken har hatt en enorm sesong, og kan med en kamp igjen av sesongen feire klubbens første seriegull noen sinne. På 17 kamper har de vunnet 16 kamper og spilt en uavgjort.

Rosenborg har gitt Bergens-laget sterk konkurranse om gullet lenge, men til tross for at de også vant i dag har de ikke lenger mulighet til å ta igjen Sandviken.

For dagens motstander Klepp har sesongen imidlertid vært blytung. Tapet mot Sandviken betyr at Klepp rykker ned fra Toppserien. Det er første gang klubben rykker ned fra øverste divisjon i Norge siden seriespillet startet opp i 1987.

Tidlig kontroll

Den store helten for Sandviken søndag ettermiddag ble Maria Brochmann som scoret hele fem mål i maltrakteringen av Klepp.

Sandviken var klar over at med seier ville det bli seriegull, så de presset hardt på fra start. Etter 24 minutter fikk de uttelling da Brochmann pirket inn et innlegg.

Ti minutter senere satt den igjen for Sandviken, og igjen var Brochmann sist på ballen før den gikk i mål. Klepp-keeper Larsen mistet et innlegg fra Terland, og da kunne Brochmann enkelt heade inn 2-0.

- Det er en stygg keepertabbe av Klepp sin danske keeper, sa NRK-kommentator Christian Nilssen.

- Det er en fryktelig inngripen av Larsen, fulgte ekspert Carl-Erik Top opp.

Dermed gikk Sandviken til pause med en 2-0-ledelsen og seriegullet trygt plassert i lomma. Men de roet likevel ikke ned i andre omgang.

Målene rant inn

I det 52. minutt fullbyrdet nemlig Brochmann hat tricket sitt. Terland kom seg inn i boksen og spilte videre til Brochmann foran mål. Spissen fikk vendt opp og avsluttet mot lengste, og satte inn sin tredje scoring for dagen.

- Brochmann blir den store helten for Sandviken i dag, utbrøt Nilssen etter at Sandviken-spissen scoret sitt tredje mål.

Men Sandviken og Brochmann ga seg ikke der. I det 65. minutt satte Ingrid Marie Spord inn 5-0, før Brochmann scoret sitt fjerde mål noen minutter senere.

Midtstopper Guro Bergsvand tegnet seg også på scoringslisten da hun satte inn 6-0 med ti minutter igjen av kampen, før Brochmann satte sin femte scoring for dagen fem minutter før slutt.

Bratberg Lund fastsatte resultatet til hele 8-0 rett før slutt, før jubelscenene begynte å utspille seg på Stemmemyren i det dommeren blåste av kampen.