RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Sånn slår man Liverpool

Sist oppdatert:
Stoke spilte glimrende, aggressiv fotball og sendte Liverpool ned på jorden igjen.

STOKE - LIVERPOOL 2-0:

Det så ut til at det endelig hadde snudd for Liverpool. Tre seiere på rad og én uavgjort var fasit etter den tolvte serierunden. Dessuten så Fernando Torres ut til å funnet tilbake scoringsformen og Anfield-familien lusket igjen i skyene, etter den forferdelige seriestarten.

Men med et brak sendte Stoke Liverpool ned på jorden igjen.

Med tilskuerne på Britannia Stadium i ryggen, aggressiv fotball og scoringer av Ricardo Fuller og Kenwyne Jones senket hjemmelaget gjestene fra Merseyside og kriget hjem 2-0-seieren.

Kriget hjem seieren
Stoke gikk oppskriftsmessig hardt ut mot gjestene fra Liverpool og lyktes i stort grad med taktikken. Spillerne gikk friskt inn i dueller og presset bortelaget bakover på gressmatta. Allerede etter fem minutter var en Stoke-scoring nære da Martin Skrtel rev Robert Huth i bakken inni boksen, og det ivrige hjemmepublikummet ropte på straffe. Dommeren vinket spillet videre, men den objektive TV-titter kunne nok konstatere at supporterne hadde rett.

Presset fra Stoke fortsatte utover i den første omgangen, men Liverpool fikk etter hvert låne ballen. Roy Hodgsons menn slet imidlertid med å skape noe som helst, og taktene fra den dystre seriestarten så ut til å være tilbake.

Det utnyttet energiske Stoke-spillere og ti minutter ut i den andre omgangen kom den velfortjente scoringen. Et innkast fra Rory Delap - en situasjon som for øvrig skapte mange farlige sjanser kampen gjennom - resulterte i mye klabb og babb i 16-meteren. Fuller fikk til slutt tak i ballen og kriget inn 1-0-målet - hans fjerde scoring denne sesongen.

Tafatte Liverpool-spillere
Og det var nettopp krigingen som manglet i troppen fra Merseyside. Dirk Kuyt regisserte et par målsjanser, men det ekstra beinkruttet manglet og ballen traff dermed aldri nettmaskene.

Det gjorde den da Kenwyne Jones ladet skuddfoten. I det 90. minutt punkterte spissen kampen med 2-0-scoringen. Matchvinnermålet kom etter en grusom feilpasning av Steven Gerrard og ydmykelsen var dermed komplett.

Eller?

For selv om det var Stoke som spilte aggressivt, var det Liverpool som måtte se en av sine gå tidlig i dusjen. Lucas fikk sitt andre gule kort to minutter på overtid og gikk med rettmessig senket hode av banen.

Stoke avsluttet dermed en glimrende uke, som har bestått av 3-2-seier over Birmingham, som Stoke ikke hadde vunnet over på 13 år, i midtuken og nå altså seier over Liverpool. Klubben har klatret til Premier Leagues ellevte plass, rett under motstanderen. Begge lagene har 16 poeng.

Liverpool bortestatistikk, som fra før ikke er videre imponerende, fikk lide av tapet. Fasit er nå 1-2-4 og 4-11 i målforskjell.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere