*Nettavisen* Sport.

Sannhetens time for Martin

Tippeligaens kanskje største profil Martin Andresen står nesten ribbet for titler. Ryker Brann på søndag, kan det bli lenge til neste mulighet.

19.10.06 14:50

At det ikke er sammenheng mellom hvor god fotballspiller du er og hvor mange titler du vinner, kan Andresen skrive under på. Kapteinen på Brann og landslaget har i løpet av sin karriere ikke løftet mer enn én pokal over hodet. I 1998 vant han cupen med Stabæk, som samme år endte på bronseplass i serien. I 2003 ble det ny bronsemedalje, men etter det har det ikke blitt noe metall.

Andresen har aldri lagt skjul på at han hungrer etter gull. Med tap i seriefinalen ryker den muligheten for i år, sannhetens time er nær, det kan bli lenge til neste mulighet.

Vil vinne gull i Bergen
- Jeg kom til Bergen for å vinne gull, og da må vi slå Rosenborg søndag. Vi er godt forberedt til kampen, så jeg håper selvsagt det går bra. Dersom vi ikke vinner søndag kan det se vanskelig ut, men med tap er det nok kjørt, innrømmer Andresen til iBergen.no.

Også Mons Ivar Mjelde vedgår at gullhåpet forsvinner med tap.

- Med noe annet enn tap er vi fortsatt med og kjemper om gullet, men med tap er det nok kjørt, sier treneren.

Ifølge kapteinen er det ikke noe hokus pokus med kampen søndag. Brann forbereder seg på vanlig måte til kamp, og det er som vanlig lite fokus på motstanderen.

- Rosenborg har ikke forandret seg så mye. Det er ikke annerledes å slå Rosenborg i år enn i fjor. Vi har mest fokus på oss selv og å få til vårt spill. Da vinner man fotballkamper, sier Andresen til iBergen.no.

Fullt hus
Han har registrerte en enorm interesse for kampen, men hevder det ikke forstyrrer oppladningen. Landslagskapteinen synes derimot det er gøy å ha en skikkelig ramme rundt kampene. Til Rosenborg-kampen er det ventet fulle tribuner, mer enn 18.000 tilskuere.

- Det viktigste er å holde rett fokus. At det er stor interesse med fulle tribuner gjør det morsomt å spille, svarer Andresen på ett av mange spørsmål han fikk i dag.

På dagens trening ble både Ardian Gashi og Helge Haugen drillet på sentral midtbaneplass. Som kjent er Eirik Bakke suspendert til seriefinalen, etter rødt kort i Lyn-kampen. Både Martin Knudsen og Charlie Miller er aktuelle for høyrekanten, en plass også Gashi kan bli tildelt. Thorstein Helstad ble også testet på topp sammen med Robbie Winters etter at Bengt Sæternes avsluttet treningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.