Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanremo-vinner, noen?

Foto: (Sirotti)
Sist oppdatert:
Matthew Goss står uten kontrakt etter sesongen.

Allsidighet er et viktig stikkord når det gjelder australske Matthew Goss. Kjøresterk nok til å henge med over både Cipressa og Poggio, og rask nok til å vinne sprinten overlegent etter 298 kilometers sykling.

Kraftpakken fra Launceston, Tasmania økte nok interessen rundt sitt eget hode med seieren i Milano-Sanremo. 24-åringens avtale med HTC-High Road løper nemlig ut etter denne sesongen.

- De har alltid vært andre interessenter på banen, og de vil bli enda flere nå med seieren han tok lørdag, varsler sportsdirektør Alan Peiper i HTC-Columbia overfor Cycling Central.

Verdens beste?
Den 14. mars, altså før Tirreno-Adriatico var ferdigkjørt, inntok Goss topp 5-plassering på verdensrankingen. Her lå han fem poeng bak Paris-Nice-vinneren Tony Martin.

Med 100 nye poeng fra Sanremo, er han i øyeblikket ranket som verdens beste syklist.

Les også: Cavs kompis lurte alle i Sanremo

Peiper frykter at det kan bli tøft å beholde rytteren utover 2011, dersom han fortsetter utviklingen han har hatt de siste to årene.

- Matt la ned mye hardt arbeid i vinter, og han står uten kontrakt etter sesongen. For en rytter, og spesielt en unggutt som ham, bør det gi ham ekstra motivasjon utover sesongen, tror Peiper.

GreenEdge lurer i kulissene
Milano-Sanremo-vinneren blir allerede koblet heftig til GreenEdge-prosjektet, men det vil de fleste talentfulle, australske syklistene bli resten av året.

GreenEdge ledes av Shayne Bannan som forlot en toppjobb i det australske sykkelforbundet for å styre kontinentallaget Team Jayco AIS mot en oppgradering til ProTeam-nivå neste sesong.

Les også: Dette er årets HTC-stjerne

De fleste fikk sikkert med seg måten Pegasus-laget kræsjlandet på denne sesongen, men GreenEdge satser likevel på å levere en gullkantet søknad til UCI innen 1. august.

Goss gjorde også sine saker godt for HTC-laget i 2010-sesongen. Da hentet han blant annet hjem en etappeseier i Giro d’Italia og vant Post Danmark rundt sammenlagt.

Jobbet seg i form
Peiper varsler at laget naturlig nok er beredt på å kjempe for å beholde sin nye stjerne også de neste årene.

- Jeg vet at Matt setter pris på det vi gjør for ham, og tror han ønsker å bli hos oss. Det er opp til oss å gi ham et godt tilbud, erkjenner Peiper.

Bildespesial: Milano-Sanremo i store bilder!

Goss valgte å kjøre Paris-Nice i stedet for Tirreno-Adriatico foran årets «La Primavera». Det skulle vise seg å være vinneroppskriften denne gangen.

- Jeg tror det hjalp at Tony Martin hadde ledertrøya der nede. Det gjorde at Matt måtte grave skikkelig dypt i fjellene for å støtte Tony de siste to dagene. Det var trolig en del av suksessen.

- Historisk sett har ikke mange vinnere i Sanremo komme fra Paris-Nice. Det skyldes nok at de seks dagene fram mot rittet, er for lang tid. At han ble tvunget til å hjelpe Tony underveis, kan ha gjort det gapet mindre, legger han til.

Kun et tidsspørsmål
En samtale med lagledelsen i desember, gjorde at HTC-rytteren droppet Tour of Qatar til fordel for høydetrening i Victoria i midten av februar.

Det skulle gi rytteren overskudd foran klassikersesongen, og så langt ser det ut til å ha lyktes.

- Vi trodde han kunne vinne, men det var aldri noe vi forventet. For meg er det en stor overraskelse. Å vinne Milano-Sanremo er nok et steg i karrieren hans. Dersom du ser på utviklingen hans de siste to årene, var det kun et tidsspørsmål før han hentet hjem seieren i en av de store klassikerne.

- Jeg mener allsidigheten er hans fremste egenskap. Han kan gjøre glimrende opptrekk for Mark Cavendish under de store etappeløpene, han kan vinne massespurter i Paris-Nice eller Giro d’Italia og han tåler bakker slik at kan sprinte mot de beste rytterne mot slutten av tøffe klassikere. Det gir ham et stort potensial og stor fleksibilitet i forhold til å sette seg nye mål, avslutter Peiper.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!