RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Santini slutter i Spurs

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Jacques Santini trakk seg fredag kveld fra stillingen som manager i Tottenham. Franskmannen gir seg på grunn av personlige årsaker.

Santini overtok managerjobben i Tottenham i sommer, etter å ha ledet Frankrike i EM-sluttspillet i Portugal.

Men franskmannen gir seg som manager i London-klubben etter bare 11 kamper ved roret i Premier League. Tottenham har fått en svak start på årets sesong, og har tapt fire av sine fem siste ligakamper.

- Trist avgjørelse
Tottenham ligger foreløpig som nummer 11 i Premier League.

- Jeg vil huske min tid i Tottenham svært godt, og det er med stor sorg jeg forlater stillingen. Men personlige spørsmål i mitt privatliv gjorde at jeg kom frem til avgjørelsen, sier Santini i en offisiell uttalelse.

Franskmannen reiser nå tilbake til hjemlandet.

- Jeg reiser nå tilbake til Frankrike. Jeg håper inderlig at klubbens fantastiske fans vil respektere min avgjørelse. Jeg vil benytte anledningen til å takke direktør Frank Arnesen og formann Daniel Levy for deres forståelse. Jeg ønsker klubben og fansen lykke til videre i sesongen, uttaler Jacques Santini.

Skuffet direktør
Sportsdirektør Frank Arnesen i Tottenham beklager avgjørelsen.

- Vi er skuffet over at Jacques forlater oss. Men vi respekterer avgjørelsen fullt ut. Jeg garanterer at klubben vil reagere kjapt for å at Santinis avgjørelse får minst mulig innflytelse på laget, forteller Tottenhams danske sportsdirektør.

- Vår førsteprioritet er å forsikre oss om at prestasjonene denne sesongen blir minst mulig påvirket. Vi kommer med en videre uttalelse mandag, og ønsker Jacques alt vel.

Tottenhams assistenttrener Martin Jol vil lede Tottenham i London-derbyet mot Charlton Athletic lørdag.

Les fakta om Santinis karriere her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere