RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sår tvil rundt ny Schleck-sponsor

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Hvorfor blir ikke hovedsponsoren annonsert?

Det lurte også Thor Hushovd på da han snakket med det norske pressekorpset tidligere denne uken:

- For meg er det litt underlig. Det er viktig at hovedsponsoren får profilert seg så tidlig som mulig. Det mener i hvert fall jeg, konstaterte Hushovd.

Han har definitivt rett i det. Men det kan jo være at det rett og slett ikke finnes noen hovedsponsor i det nystartede prosjektet i Luxembourg foran neste sesong.

Som Cervélo og BMC
Når man ser på de iherdige forsøkene som har blitt gjort på sponsormarkedet de siste årene, bør ikke det overraske noen.

Crédit Agricole gikk under på grunn av sponsortørke, Cervélo TestTeam går samme vei etter årets sesong – mens også Team Milram har mislyktes i sin forsøk på å lokke annonsørene ut av hiet sitt.

Danske Brian Holm – som selv mister hovedsponsoren foran neste sesong – lar seg ikke overraske.

- Det vil ikke forundre meg dersom laget vil fortsette å hete Luxembourg Cycling Project, eller noe i den retningen. Jeg tror nok at det kommer til sponsorer etter hvert, men inntil videre tror jeg prosjektet vil minne mer om Cervélo og BMC Racing, forteller sportsdirektøren til dansk TV2.

Sponsorflukt
Cervélo fikk seg aldri noen hovedsponsor. I stedet benyttet sykkelprodusenten laget som et slags omreisende testfabrikk til utvikling av bedriftens egne modeller.

Neste år tar opphavsmannen Gerard Vroomen med seg syklene og en håndfull ryttere til Team Garmin-Cervélo.

Som navnet indikerer, styres BMC Racing av den sveitsiske sykkelprodusenten BMC. I tillegg har laget rikdommen til lageier Andy Rihs å lene seg på i gode og onde dager.

Hva blir navnet, Nygaard?
Prosjektet til blant andre Fränk og Andy Schleck har fått med seg forretningsmannen Flavio Becca.

- Det blir mer og mer vanlig at pengemenn støtter lagene, i stedet for gammeldagse hovedsponsorer, påpeker Holm.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foran neste sesong har også klesprodusenten Columbia valgt å trekke seg ut av hans eget lag, slik at det er mobiltelefonselskapet HTC som bidrar mest til å opprettholde satsingen foran neste sesong.

- Slipstream (det nåværende Garmin-laget) hadde ingen reell hovedsponsor, men det var en pengemann som sto bak det. High Road, som jeg selv jobber for, står Bob Stapleton (lageier og forretningsmann) bak. Og så er det sykkelmerke BMC med den sveitsiske pengemannen Andy Rihs i ryggen. Det samme har vi sett i Cervélo og vi kommer til å se det i Pegasus (Australsk selskap som søker ProTour-status for 2011).

Eierstrukturen i Luxembourg fikk også folk til å tro at Brian Nygaards nye lag skulle hete «Leopard True Racing» neste sesong. Leopard er imidlertid bare navnet på selskapet som styrer laget.

Fortsatt har ikke det nydøpte sykkelbarnet i storhertugdømmet fått sitt offisielle navn.

Noen forslag?

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere