Gå til sidens hovedinnhold

Særforbund støtter Aambø

Det har stormet rundt Jarle Aambø. Men nå blir han tatt i forsvar.

Olympiatoppens Jarle Aambø har hatt en stri tørn denne høsten og vinteren, etter slankesaken som blant annet endte med at Jorunn Sundgot-Borgen sa opp sin stilling.

Noen dager senere fant de to likevel en løsning, som gjør at hennes arbeid med ernæring og kosthold fortsetter noenlunde som før.

Vil ikke være passive
Toppidrettssjef Aambø har likevel fått hard medfart ute i mediene. Både for måten han håndterte saken på og dermed også for uroen som ble skapt innad i organisasjonen.

Med skipresident Sverre K. Seeberg i spissen, får Aambø nå støtte fra en rekke særforbund. I et skriv sendt ut til mediene heter det blant annet:

«Det er fra ulike hold vært gitt utrykk for at Jarle Aambø sitter utrygt i sjefsstolen på Olympiatoppen. Vi er en del idretter som ikke lenger kan forholde oss passivt til denne ensidige framleggingen av hvordan Olympiatoppen blir ledet.»

Og «vi» er i denne sammenhengen friidrettsforbundet, golfforbundet, orienteringsforbundet, skiforbundet, skiskytterforbundet og svømmeforbundet.

Det påpekes videre at toppidrettssjefen har nedlagt en solid jobb, spesielt etter omstruktureringen han var nødt til å gjøre i den nye økonomiske hverdagen, etter at han tok over staffettpinnen fra Bjørge Stensbøl.

Stopp sammenlikningen!
- Aambø har en annen medieprofil enn sin forgjenger, men det betyr ikke at den nødvendige dynamikken mellom Olympiatoppen og særforbundene er fraværende eller feil. Vi er derfor opptatt av å bedømme toppidrettssjefen ut fra de rammebetingelser han er gitt, og ut i fra hans måte å lede arbeidet på. Ikke stadig vekk å trekke fram hvordan Olympiatoppen fungerte under en annen ledelse.

Om den konkrete konflikten med Sundot-Borgen, skriver særforbundene:

- Nå har vi sett at Jarle Aambø har vært i stand til å lande en vanskelig sak i forhold til en av sine nærmeste medarbeidere, og det under hva vi vil kalle, vanskelige arbeidsforhold.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Sjekk hva mobilselskapet har gjort med prisene