*Nettavisen* Sport.

Sarkastisk, Mourinho?

Foto: Javier Soriano / AFP

Det er det faktisk liten grunn til å være.

17.04.12 10:43

Bayern München er en av de virkelige gigantene i europeisk fotball, men har ikke vunnet den gjeveste europacupen siden 2001. Tirsdag møter tyskerne Real Madrid i den første av to semifinalekamper.

Storheter som Franz Beckenbauer, Ottmar Hitzfeld og Karl-Heinz Rummenigge har alle spådd avansement for Bayern.

- Vi er outsidere
Real Madrids karismatiske trener José Mourinho er kjent for å la seg provosere lett, så det er neppe mange som ble overrasket da han dro fram sarkasme-kortet under pressekonferansen før kampen.

- Du hører toppfolk som Beckenbauer, Hitzfeld og Rummenigge snakke. De mener alle at Real Madrid ikke er et godt lag, at Bayern er favoritter og at vi har et slags kompleks, sa Mourinho.

- Så ja, jeg mener at vi er outsidere. Bayern er et veldig godt lag med en fantastisk trener, veldig gode spillere og det er en sterk institusjon, en stor fotballklubb med enorm institusjonell makt, la han til.

Bayern München og Real Madrid har møtt hverandre 18 ganger i europacupen tidligere. Bayern har vunnet ti av kampene, mens Real Madrid har gått seirende av banen seks ganger.

I München har Bayern dominert stort, med åtte seirer og null tap på ni kamper.

Fire ganger har lagene møtt hverandre i en semifinale, og Bayern har slått ut Real Madrid tre av gangene. Forrige gang dette skjedde, var i 2001.

Dommervennlig
Under den siste pressekonferansen før kampen ble det også tatt opp et annet tema, nemlig dommerne. Real Madrid er kjent for å være kritiske mot kampledere, men Mourinho understrekte at spillerne hans alltid ønsker et godt samarbeid med dommerne.

- Real Madrid har et godt forhold til alle dommere. Vi håper at de gjør jobben sin godt og at Real Madrids spillere, som alltid, vil hjelpe dem med å gjøre jobben sin i fred, sa Mourinho.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.