RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (scanpix)

Sarpsborg 08 jager Tippeligaen

Sist oppdatert:
Og blir en våre sikre på en helnorsk søndagskupong. Sjekk våre tippetips.

Før vi går i gang med tipsene til de tolv kampene på søndagskupongen, minner vi om at innleveringsfristen er allerede kl 15 i dag.

1. Sogndal – Fredrikstad
Kampen er flyttet til onsdag 20. oktober og blir dermed trukket på kupongen. Folkerekka viser i skrivende stund 46-27-27. Vi liker ikke å spille bingo og helgarderer derfor kampen. Så får vi krysse fingrene for U eller B.

Les også:
Oddstips: En vinner fra Trondheim
Travtips Sørlandet: Dansken gjør rent bord
Hva tror leserne?: Sjekk lesernes oddstips søndag

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

2. Tromsdalen – Moss
To lag som kjemper en desperat kamp for å overleve. Tromsdalen har tre poeng opp til sikker plass, mens Moss ligger nest sist på tabellen med et gap på sju poeng opp til Mjøndalen på den gjeve 11. plassen. Tromsdalen har lagt inn en brukbar sluttspurt og står med 3-1-2 på de siste seks kampene. Moss er derimot helt ute av slag og har 0-0-5 på de siste fem. Selv om bortestatistikken til Moss ikke er noe å rope hurra for (11 poeng på 12 kamper), har faktisk østfoldingene vært bedre borte enn hjemme i år (10 poeng på 12 kamper hjemme). Tromsdalen har 5-0-6 hjemme så langt. Hos Moss får vi opplyst at midtbanespilleren Kevin Nicol er usikker, ellers skal troppen være intakt. Verken Tromsdalen eller Moss spiller uavgjort spesielt ofte. På de siste 20 seriekampene har bare begge lagene bare vært involvert i tre poengdelinger. Vi tror heller ikke det blir uavgjort denne søndagen, og setter H på det lille forslaget og HB på det store. B-en begrunner vi med at Moss på ingen måte har gitt opp håpet om fornyet kontrakt. Det gjenstående kampprogrammet består nemlig av lag som Strømmen (hjemme), Mjøndalen (hjemme) og Follo (hjemme), og her er det ikke utenkelig med full pott. Og selv Bodø/Glimt borte er ingen umulighet slik bodøværingene presterer om dagen.I tillegg varsler en heltent trener Erik Holtan i lokalpressen at laget har prestert bra på kunstgress i det siste og at han er glad for at Tromsdalen-kampen spilles på et slikt underlag.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

3. Ranheim - Nybergsund IL-Trysil
Etter en tung start på høsten med to uavgjorte og tre tap, har Ranheim innkassert seks poeng på de to siste kampene. 1-0 mot bunnlagene Moss og Follo er imidlertid intet sikkert bevis på at den svake trenden er snudd. Drømmen om direkte opprykk er fortsatt i live, og det er nok en ekstra motivasjonsfaktor at den største konkurrenten om opprykket, FFK, møter serieleder Sogndal denne runden (kampen er flyttet til 20. oktober). Nybergsund er på ingen måte inne i en god periode, med 0-4-3 på de siste 7 kampene. For 7 runder siden lå laget faktisk på kvalifiseringsplass for opprykk til Tippeligaen, men dersom den labre poengfangsten fortsetter, skal man ikke være helt sikker på fornyet kontrakt. Derfor er søndagens kamp svært viktig. Nybergsund har gjort det brukbart på bortebane denne sesongen, med 15 poeng på 12 kamper og kun 3 tap. Men det er blitt litt for mange uavgjorte resultater (3-6-3). Tre mann soner karantene for bortelaget i ettermiddag. For Ranheim er det blitt solide 7-2-2 hjemme. Og med tanke på fraværene til bortelaget ender vi på sikker H her.

4. Strømmen – Follo
Etter tre tap på de fire siste kampene, er det lite sannsynlig at Strømmen skal klare kvalifiseringsplass til Tippeligaen. Det er ingen fare for nedrykk, så romerikingene kan ta det nokså piano ut sesongen. Follo har fortsatt en teoretisk mulighet til å beholde plassen, men med 0-1-4 på de siste 5 ser det mørkt ut. Og det er ikke umulig at Follo-spillerne har tankene helt andre steder (les cupfinalen) enn på serien om dagen. Strømmen har sterke 6-3-3 hjemme, mens Follo har 3-2-7 borte. Dette burde bli H, men vi stoler ikke helt på Strømmen om dagen. Så det blir gardering HB, ettersom alle har sett hva Follo kan utrette når de har dagen.

5. Sandnes Ulf - Løv-Ham
Hjemmelaget kjemper en febrilsk kamp for å holde seg i Adeccoligaen, mens bortelaget kjemper en like tøff kamp om en av de tre kvalifiseringsplassene. Ulf sliter med å avgjøre hjemmekampene og står med 2-5-5 på eget gress, mens Løv-Ham har brukbare 6-1-5 borte. Løv-Ham melder på sin hjemmeside at stortalentet Fredrik Haugen (18), som går til Brann etter sesongen, er skadefri og kampklar. Dette er to lag som det tidvis har vært umulig å tippe på i år, med prestasjoner som svinger fra kamp til kamp. Det er nesten lettere å tippe på Keno enn å si noe fornuftig om forventet resultatet, så vi ser oss nødt til å helgardere.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

6. Sarpsborg 08 – Mjøndalen
Hjemmelaget er så godt som sikret kvalikplass, men det er fortsatt gode muligheter til å ta igjen Østfold-rivalen Fredrikstad og sikre direkte opprykk. På de siste 8 kampene er det blitt solide 5-2-1. Men plutselig dukker det opp merkelige resultater som 0-3 på hjemmebane mot Strømmen (19. september), så dette er ikke et lag vi kan stole blindt på. Mjøndalen er også et av seriens formlag, med 5-0-3 på de siste 8. Den gode høsten har ført Buskerud-laget opp på sikker plass, og et par trepoengere til bør være mer enn nok til fornyet kontrakt. Bortelaget må klare seg uten de langtidsskadde spillerne Glenn Hilleren, Stian Ohr, Yerzhan Sergasin og Bajram Ajeti. Henrik Hontvedt (studier) er heller ikke tilgjengelig. Denne kampen blir sendt direkte på NRK 1, så det er ikke utenkelig at enkelte av spillerne kommer til å jobbe ekstra hardt søndag. Vi tror Mjøndalen kommer ned på jorda etter en god periode og satser på at et opprykksjagende Sarpsborg tar tre nye poeng.

7. Kristiansund – Skarbøvik
2. divisjon avdeling 2. Hjemmelaget har fortsatt mulighet til å vinne serien, selv om det skiller fem poeng opp til Hødd og det bare er tre kamper igjen. Hødd har imidlertid igjen Molde 2, som kjemper en hard kamp for å overleve og som derfor kan komme til å se seg nødt til å forsterke laget i de gjenværende kampene. Heller ikke Aalesund 2 eller Strindheim er lag man kan valse over. Etter lørdagens restultater har Skarbøvik på nedrykksplass. Laget har heller ingen lette kamper i de to siste rundene (RBK 2 og Steinkjer borte, som også er i poengnød.) Kristiansund har bare tapt én hjemmekamp så langt og står med 8-2-1, mens Skarbøvik har beskjedne 3-1-7 på fremmed gress. Høstformen er brukbar, med 3-2-1 på de siste fem. Hjemmelaget har skrantet litt i høst og står med 3-0-3 på de siste seks. Det skal legges til at tapene har kommet borte mot sterke lag som RBK 2, Skeid og Hødd. Men 1-0 over Steinkjer og 4-3 over bunnlaget Oslo City er heller ikke betryggende. Kristiansund har bare spilt to uavgjorte denne sesongen, og vi tror heller ikke denne kampen ender uavgjort, og selv om bortelaget er i beit for poeng tror vi på hjemmeseier.

8. Hødd – Strindheim
Hjemmelaget har stø kurs mot ligaseier, og på hjemmebane er det blitt sterke 8-3-0. Som nevnt over avsluttes sesongen med to vriene kamper mot reservelag fra Tippeligaen, så dagens kamper er uhyre viktig. Strindheim er ikke sikret kontrakt, og med tanke på Byåsens svært overraskende seier borte mot Skeid lørdag og Molde sitt andrelags seier fredag, er nedrykkstreken kommet ubehagelig nærmere. Men god målforskjell og i alt fem lag som må forbi for at det skal bli nedrykk, kan trønderne trolig føle seg nokså trygge. Det er nok heller ikke dette oppgjøret som prioriteres i innspurten, ettersom man i praksis trolig kan sikre fornyet kontrakt med hjemmeseier over bunnlaget Oslo City i neste runde. Etter skuffende 0-0 hjemme mot Skarbøvik, er det blitt tre enkle trepoengere for Hødd i høst. Strindheim er noe så sjeldent som et 2. divisjonslag som ofte spiller uavgjort (7-9-7), og det er blitt poengdeling i de siste tre kampene. Vi tror imidlertid Hødd vinner kampen greit, dersom ikke opprykksnervene melder seg, og vi sløser ikke med kryssene.

9. FK Tønsberg - Kopervik
2. divisjon avdeling 3. Hjemmelaget ligger på fjerdeplass med 39 poeng på 23 kamper, men verken opprykk eller nedrykk er mulig. Heller ikke Kopervik har noe å spille for, ettersom man ligger fortapt på 13. plass med begredelige 14 poeng og 26-58 i målforskjell. Hjemmelaget er ikke i spesielt god form, med 1-2-3 på de siste seks kampene. Men bortelaget har heller ikke mye å skryte av om dagen, med 0-0-6 i protokollen. Klassefjorskjellen og motivasjonen av å ha hjemmekamp burde holde i massevis til hjemmeseier, selv om det er litt bekymringsverdig at det bare er blitt én seier på de siste seks kampene til FK.

10. Raufoss – Harstad
2. divisjon avdeling 4. Et helt betydningsløst oppgjør i avdelingen. Ingen av lagene har mulighet til verken opprykk eller nedrykk, og tredjeplass er det beste de kan håpe på. Raufoss lå lenge godt an til opprykk, men kollapset fullstendig etter 1-4-tapet for erkerivalen HamKam i slutten av august. På de siste ti kampene er det blitt katastrofale 1-2-7, og det har ikke hjulpet på stemningen i klubben at reservelaget nylig rykket ned til 4. divisjon. Formen til Harstad er langt bedre, og de siste åtte kampene har endt 6-0-2. Heldekk

11. Lillehammer – HamKam
Etter 0-5-tapet for Strømsgodet 2 sist, er Lillehammer på ingen måte sikret plassen neste sesong. Det er nettopp Godset som kan ta dem igjen (to poeng bak), og Strømsgodset har forsterket reservelaget i innspurten i et desperat forsøk på å berge plassen. HamKam åpnet sesongen svakt, men har nå stø kurs mot ligaseier. Men med KFUM's 9-0 seier over Mo lørdag, er kun målforskjellen som holder HamKam på topp foran søndagens lokalderby. De siste seks kampene har endt med 5-1-0, og alle seirene kom med stor margin. En viktig kamp for begge lag, og med tanke på fredagens og lørdagens resultater dekker vi denne kampen med alle tegn på det største forslaget

12. Klepp – Hana
Den siste kampen på kupongen er hentet fra 3. divisjon avdeling 12, der Rogalands-klubbene Klepp og Hana møtes til dyst. Hjemmelaget er sikret fornyet kontrakt, men har ingen muligheter til opprykk. Tilsvarende oppgjør i vårsesongen endte 2-2. Hana kan ikke bli blant de seks, som er sikret fortsatt eksistens i 3. divisjon. Men det kan også holde å bli nummer sju (noen sjuerlag vil også holde seg), men de har trolig for få poeng til å bli blant de beste sjuerne. Ergo er dette en vanskelig kamp å tippe. Hjemmelaget uten noe å spille for, mot et bortelag som har et bittelite håp. Uansett tror vi hjemmelaget fikser dette.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Klikk her for å levere vårt 96-rekkers forslag

Klikk her for å levere vårt 486-rekkers forslag

96-rekker

Tipping Søndag, frist: 10.10.2010 14:55
1. Sogndal - Fredrikstad H U B
2. Tromsdalen - Moss H B
3. Ranheim - Nybergsund IL-T H
4. Strømmen - Follo H B
5. Sandnes Ulf - Løv-Ham H B
6. Sarpsborg 08 - Mjøndalen H
7. Kristiansund BK - Skarbøvik H
8. Hødd - Strindheim H
9. FK Tønsberg - Kopervik H
10. Raufoss - Harstad H B
11. Lillehammer - HamKam H B
12. Klepp - Hana H

486-rekker

Tipping Søndag, frist: 10.10.2010 14:55
1. Sogndal - Fredrikstad H U B
2. Tromsdalen - Moss H B
3. Ranheim - Nybergsund IL-T H
4. Strømmen - Follo H U B
5. Sandnes Ulf - Løv-Ham H U B
6. Sarpsborg 08 - Mjøndalen H
7. Kristiansund BK - Skarbøvik H
8. Hødd - Strindheim H
9. FK Tønsberg - Kopervik H
10. Raufoss - Harstad H U B
11. Lillehammer - HamKam H U B
12. Klepp - Hana H

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere