Gå til sidens hovedinnhold

Sarpsborg-marerittet fortsatte med hjemmetap for Ranheim

Ble utpekt som medaljeutfordrer, men har bare vunnet én av ni kamper.

SARPSBORG 08 - RANHEIM 1-3:

De frustrerende ukene er på ingen måte over for Sarpsborg 08, et av lagene som ble utpekt som en medaljekandidat i Eliteserien denne sesongen.

Søndag tapte Geir Bakkes mannskap for fjerde gang på rappen. Østfoldingene startet sesongen under pari, med bare én seier og fire uavgjorte på de fem første rundene.

Nå har den beskjedne poengfangsten gått over til å være helt fraværende i de tre første ukene av mai.

- Vi har pratet om det. Rosenborg må innse at de er et bunnlag. Sarpsborg må også innse at de er et bunnlag, konkluderte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson ved kampslutt.

Les også

Kjærkommen seier for Rosenborg etter å ha slått Mjøndalen

Trener Bakke slet med å finne noe å glede seg over fra Sarpsborgs aktører ute på banen.

- Publikum var helt vidunderlige i dag, de står på i 90 minutter. Vi klarer ikke det samme. Vi må restarte fullstendig, vi må få folk på beina, bli klare i hodene og tenke klart nå, sa Bakke til Eurosport.

Mer motgang

Ranheims Olaus Skarsem prikkskjøt inn 1-3 nede i Sarpsborg-burvokter Aslak Falchs venstre hjørne med et drøyt kvarter igjen. Da ble en allerede vanskelig vei tilbake enda mer vrien for et hjemmelag som overhodet ikke fungerer.

- Nå er krisen komplett for Geir Bakke og gjengen. Et lag som imponerte i Europa League tidligere, kommenterte Jonsson da Ranheim koblet et grep på begivenhetene allerede før sidebyttet.

- Taper Sarpsborg i dag, da tror jeg det begynner å bli litt panikk der, fortsatte svensken.

Publikum på Sarpsborg stadion fikk et par sekunder et lite håp om et seint comeback da Jørgen Strand Larsen stupte en retur i mål med hodet like før slutt. Men unggutten ble korrekt avblåst for offside.

Plutselig sjanserekke

Det skjedde bortimot ingenting de første drøye 40 minuttene i Sarpsborg, men rett før pause fant Erik Tønne fram servitøregenskapene med en perfekt vektet pasning over vertenes forsvar.

Angrepskollega Ivar Sollie Rønning fikk en takknemlig jobb med å stange inn ledermålet for Ranheim i 45 spilleminutt.

I overtida i den første omgangen fikk gjestene fra Trøndelag tre muligheter på rappen til å doble ledelsen, men lyktes utrolig nok ikke.

- Sarpsborg er veldig heldig med at de bare ligger under med 1-0, konkluderte studioekspert Raymond Kvisvik hos TV 2.

Les også

Stor opptur for Strømsgodset

Det begynte ikke særlig bra i andre omgang for sarpingene heller.

Kaptein Mads Reginiussen brukte bare seks minutter på å sette inn Ranheims andre mål etter forarbeid fra Ola Solbakken.

Midtstopper Sheldon Bateaus dødballscoring etter en times spill brakte litt spenning tilbake i oppgjøret, men Geir Bakkes menn fikk aldri opp dampen nok til å utligne.

Sarpsborg 08 er nå helt nede på kvalikplassen som nummer 14 av 16 lag på tabellen. Ranheim klatret tre hakk, og er nummer ni etter sesongens tredje seier i Eliteserien.

Kommentarer til denne saken