RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix

Sarpsborg nærmer seg nedrykk

Aalesund med etterlengtet triumf.

AALESUND - SARPSBORG 2-0:

Sarpsborg 08 åpnet sesongen i Tippeligaen bra og det nyopprykkede laget vartet tidvis opp med svært god fotball - spesielt på hjemmebane.

Men som ofte med nykommere på det høyeste nivået, har luften etter hvert gått en smule ut av laget fra Østfold.

Langt opp til trygg plass
Når lklubben nå har igjen syv kamper av den inneværende sesongen, tyder alt på at det blir nedrykk. Søndag ble det nytt tap, etter 2-0 mot Aalesund.

Dette betyr at sarpingene kun står med 17 poeng og at det nå er syv poeng opp til trygg plass på tabellen. Det blir en meget tøff oppgave.

Kjetil Rekdals menn tok ledelsen i søndagens kamp etter 15 minutters spill.

Mange kombinasjoner endte opp med at Fredrik Ulvestad slo igjennom til Solomon Okoronkwo. Sistnevnte la hardt inn og Sarpsborg-keeper Joacim Heier klarte aldri å klarere.

Ballen havnet i stedet hos Magnus Sylling Olsen, som enkelt og greit kunne sette inn 1-0 i den tomme buret til gjestene.

- Trengte virkelig seier
Dette sto seg til pause og i andre omgang skulle det drøye før avgjørelsen falt. Klokka i Ålesund viste 81 minutter, da ballen gikk i mål for andre gang.

Enar Jääger vartet opp med et nydelig innlegg til Demar Phillips og midtbanemannen kunne pirke ballen med tåa forbi Heier i mål. Keeperen var på ballen, men stoppet den ikke.

Tre poeng betyr at Aalesund ligger trygt og godt på en tolvteplass på tabellen. Kjetil Rekdals menn har kapret 28 poeng i løpet av 21 kamper i 2011.

Søndagens seier var Aalesunds første seier i Tippeligaen på de ni siste forsøkene.

- Vi trengte virkelig en seier og det var deilig å score. Det er en tam forestilling i dag, men 2-0 er godt for oss. Jeg har nesten glemt hvordan det føles å vinne, sier målscorer Olsen til TV2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere