RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sarpsborg-suksess i Europa-debuten


Patrick Mortensen var med på målfesten da Sarpsborg slo IBV Vestmannaeyjar 4-0 i kvalifiseringen til europaligaen. Her er dansken fra en tidligere kamp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Patrick Mortensen var med på målfesten da Sarpsborg slo IBV Vestmannaeyjar 4-0 i kvalifiseringen til europaligaen. Her er dansken fra en tidligere kamp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Sarpsborg dro til Island og gjorde det Rosenborg ikke klarte under et døgn tidligere. Østfoldingene vant 4-0 over IBV Vestmannaeyjar i Europa-debuten torsdag.

Rashad Muhammed, Patrick Mortensen, Ole Jørgen Halvorsen og Amin Askar scoret målene etter pause. De to siste kom på overtid. Dermed blir neste ukes returoppgjør i 1. kvalifiseringsrunde til europaligaen en ren transportetappe for Geir Bakkes lag.

Torsdagens europacupkamp var den aller første klubbhistorien til Sarpsborg 08. Laget får sjansen på bakgrunn av fjorårets bronsesesong i Eliteserien. 4-0-seieren ga norsk fotball en opptur etter onsdagens fadeser.

Rosenborg tapte 0-1 borte mot Islands regjerende seriemester Valur i Champions League-kvalifiseringen, mens Molde røk 1-2 for semiprofesjonelle Glenavon i Nord-Irland i europaligakvaliken. S08 klarte seg betraktelig bedre mot den islandske cupmesteren.

Lobb

Det skal sies at Sarpsborg var noe heldig som fikk med seg 0-0 til pause. IBV Vestmannaeyjar var det beste laget i første omgang, men keeper Aslak Falch var god og hadde samtidig marginer på sin side.

Muhammed ordnet norsk 1-0-ledelse etter en snau time. Franskmannen ble spilt gjennom av Halvorsen, tok med seg ballen og bredsidet den inn i lengste hjørne.

Åtte minutter senere doblet Mortensen til 2-0 med en pen lobb. Kristoffer Zachariassen satte fart med ballen i beina på egen banehalvdel og slapp den perfekt til Sarpsborgs danske på topp. Alene med keeper gjorde Mortensen ingen feil og scoret via høyre stolpe.

Hodeskade

Det islandske hjemmelaget hadde en ball i metallet noen minutter tidligere, men det var det nærmeste vertene var å komme tilbake i kampen. Helt på tampen sprakk de helt.

I det 91. minutt bredsidet Halvorsen inn 3-0, mens Askar dunket inn Sarpsborgs fjerde like etter.

Det ble tidlig et langt avbrekk i kampen da IBVs midtstopper Yvan Erichot ble liggende nede etter en hodeduell med Mortensen. Etter ti minutter ble Erichot fraktet av banen på båre og kjørt til sykehus.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere