Sastre forlater Cervélo

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Overgangssjokk snaue to uker før Carlos Sastre sykler vueltaen.

16.08.10 22:33

Mandag ble en skikkelig bombe sluppet utover diverse spanske og britiske sykkelnettsteder: Carlos Sastre er klar for «nystartede» Team Geox!

35-åringen er dermed Mauro Gianettis første signering etter at det ble klart at skoprodusenten Geox overtar hovedsponsoratet fra Footon-Servetto foran neste sesong.

- Vi møttes og ble enige om kontrakten i løpet av to dager. Det var nok å forklare ham retningslinjene til Geox-prosjektet, for å få den gode følelsen. Alle kjenner til hans ekstraordinære resultater, men hovedårsaken til at jeg ble overbevist – er hans profesjonalitet og høye ambisjoner, forteller Gianetti ifølge velonation.com.

Dårlig periode
Sastre var den første som skrev under for Cervélo TestTeam foran 2009-sesongen. Kort tid etter fulgte Thor Hushovd etter fra Crédit Agricole.

Men spanjolen har ikke klart å gjenskape prestasjonene som da han vant Tour de France for Team Saxo Bank året i forveien. I Cervélo-trøya har det blitt med en tredje- og en åttendeplass i Giro d’Italia.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bogdan Cristel

De to siste deltakelsene i Tour de France har endt med henholdsvis 17. og 20.-plass. For Hushovd har det tidvis vært en prøvelse å kjøre for et lag som har vært delt mellom sprint- og sammenlagtfokus.

Ny retning for Cervélo?
Det blir derfor spennende å se hvilket veivalg Cervélo-ledelsen tar etter at Sastre forsvinner til Team Geox.

- Jeg synes Cervélo bør satse mer på klassikerrytterne. Vi er satset på i dag også, men vi har et skikkelig bra klassikerlag - selv om vi slet litt med utur og sykdom denne våren, sier Gabriel Rasch til procycling.no.

- Er du overrasket over at Sastre forsvinner?

- Nei, jeg er ikke akkurat sjokkert. Det har vært mange rykter om at noe kom til å skje, svarer «Gabba».

Uvitende van Poppel
Procycling.no snakket med Cervélo-direktør Jean Paul van Poppel like etter at nyheten ble sluppet. Den tidligere storsprinteren virket overrasket over at lagkapteinen allerede har skrevet under for et nytt lag.

- Kan du forklare hva som ligger bak lagskiftet?

- Jeg har ingen anelse. Dette er nytt for meg også. Jeg ble overrasket da jeg leste dette, sier van Poppel til procycling.no.

- Kan du si noe om i hvilken retning laget ønsker å utvikle seg i uten Sastre?

- Vi er nødt til å ta den praten innad i laget først. Jeg kan ikke si noe om det akkurat nå.

- Ble du skuffet da du mottok nyheten?

- Det har jeg ingen kommentar til. Jeg visste ikke om dette før jeg leste nyheten for ti minutter siden, bedyrer nederlenderen.

Stiller i vueltaen
I slutten av måneden stiller Sastre etter planen opp i Vuelta a España. Etter eget utsagn blir det uproblematisk.

- Denne avgjørelsen endrer ingenting når det gjelder deltakelsen i Vuelta a España. Den gjør meg enda mer sulten på å kjempe hardt i et løp jeg har mye respekt og kjærlighet for, sier Sastre.

Heller ikke Gabriel Rasch tror det vil vippe den profesjonelle spanjolen av pinnen, men på sikt tror han omveltningene på Cervélo-laget blir betydelige.

- Det er ganske mange spanjoler på Spania rundt-laget vårt. Det blir spennende å se hva som skjer med dem etterhvert. Jeg regner egentlig med at en del av dem blir med til Geox. Man har ikke så mye bruk for dem lenger, når Sastre forsvinner, påpeker nordmannen.

PS! Det er ikke klart hvor lang avtale Carlos Sastre har sikret seg hos Team Geox.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.