Sastres lag vraket

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Geox-TMC og Cofidis fikk ikke status som ProTeam.

23.11.10 08:38

UCI har annonsert atten lag som får ProTeam-status. Geox-TMC og Cofidis ble til slutt vraket.

«Ettersom lisensnemnda har underkjent søknadene, vil Geox-TMC og Cofidis automatisk bli registrert som UCI Professional Continental Teams», skriver UCI.

Denis Menchov og Carlos Sastre er de største navnene som ikke vil være i lag med ProTeam-status. De er altså nødt til å gripe sjansene slik Thor Hushovd og hans Cervélo TestTeam gjorde i 2010-sesongen.

Det gode selskap
AG2R, Garmin-Cervélo, Katjusja, Lampre-ISD, Omega Pharma-Lotto, Quick Step, Rabobank, Saxo Bank-SunGard og Team RadioShack har fått godkjent sine eksisterende lisenser for 2011.

BMC Racing Team, Euskaltel-Euskadi, HTC-Highroad, Liguigas-Cannondale, Luxembourg Pro Cycling Project, Movistar Team, Astana og Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team har fått fornyede eller nye lisenser.

Disse lagene får delta i UCIs WorldTour, som inneholder Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España. Utdelingen sier noe om hvordan maktbalansen er i internasjonal sykkelsport i dag. Kun AG2R slapp igjennom nåløyet av de franske lagene, mens hele fire lag er registrert i USA (Garmin, HTC, BMC og RadioShack).

Lettelse i BMC og Vacansoleil
Blant nykommerne finner man nederlandske Vacansoleil og laget til Alexander Kristoff, BMC Racing.

- Hele gruppen av støtteapparat, ryttere og sponsorer har gjort dette mulig. Vi var godt i 2009, bedre i 2010 og i 2011 vil laget ha et enormt potensial, sier Vacansoleil-manager, Daan Luijx.

- Dette betyr at vi kan forbedre laget vårt enda mer og har flere sjanser til å oppnå suksess neste år, sier Jim Ochowicz i BMC Racing.

PS! Allerede den 2. november ble det klart at Garmin-Cervélo, Omega Pharma-Lotto, Rabobank og Sky ProCycling er ProTeams neste år.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.