Gå til sidens hovedinnhold

- Sæternes blir midtstopper

Både Brann-treneren og landslagskeeper Håkon Opdal har tro på kraftspissen på stopperplass.

(iBergen.no) De første 60 minuttene av treningskampen mot Løv-Ham fredag kveld, var Bengt Sæternes Branns oppspillpunkt på topp. Så valgte Mons Ivar Mjelde å trekke kraftkaren fra Egersund ned på stopperplass. Det merket de lette spissene til Løv-Ham.

- Han rensker godt unna han, sier Mjelde og smiler stort. I sin første duell løp han regelrett en Løv-Ham spiller i bakken og fikk Branns lege Ola Jøsendal til å riste lattermildt på hodet.

- Han kan bli stopper
Det er ikke et uvanlig fenomen at spisser som begynner å dra på årene etter hvert bytter posisjon til den andre halvdelen av banen. Landslagskeeper Håkon Opdal går langt i å antyde at 32-åringen kan bli en god mann i midtforsvaret om noen år.

- Bengt var god som stopper i dag han. Men han må være spiss i noen år til før han eventuelt går ned som stopper, sier Opdal til iBergen.no.

Også Mjelde mener 32-åringen kan ha en fremtid som stopper, men vil helst se han bøtte inn mål som spiss i noen år til.

- Ikke umulig
Det svarer hovedpersonen selv om tankene til Opdal og Mjelde.

- Jeg har vel sagt det på tull at jeg vil bli stopper, men jeg kan ikke utelukke det som et alternativ.

- Så det kan skje?
- Vi får se hva som skjer, men det er gøyest å spille spiss, påpeker Sæternes.

Endelig skadefri
For det kraftspissen tenker mest på om dagen er at han for første gang på årevis har hatt en sesongoppkjøring uten skadeproblemer.

- Det er lenge siden jeg har spilt 90 minutter på denne tiden av året og jeg ser for meg å spille alle kampene som kommer. Det skal bli godt å ikke gå og tenke på kampene om søndagene, sier Sæternes og sikter til den alternative treningen som svært ofte ble benyttet i fjorårssesongen for å kunne rekke kamp.

Sæternes mener også at det medisinske støtteapparatet i klubben har hjulpet han til en foreløpig skadefri tilværelse.

- Ola (Jøsendal red.adm) har jobbet godt med meg og nå kan jeg trene det som er og vel så det, sier 32-åringen som åpnet målkontoen fredag.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet