RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser alt på Evans

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Australieren blir BMC Racing Teams soleklare ener under Tour de France.

- Det beste for BMC er at vi havner øverst på pallen.

Ordene tilhører BMC Racing Teams sportsdirektør John Lelangue. Han går nå langt i å bekrefte at Cadel Evans er mannen det vil bli satset fult på under årets Tour de France.

- Med Cadel Evans på laget kommer vi til Touren med et mål for øye - én mann i toppen. Hele laget vil gjøre alt de kan for at Cadel skal gå til topps i Touren, sier han ifølge cyclingews.com.

Rutinerte hjelperyttere
Dette betyr at rutinerte ryttere som George Hincapie og Alessandro Ballan må finne seg i å være hjelperyttere for australieren. Det resterende laget er også meget sterkt.

BMC Racing Team stiller i tillegg de allerede nevnte også med Brent Bookwalter, Marcus Burghardt, Mathias Frank, Karsten Kroon, Steve Morabrito, og Mauro Santambrogio.

Hele fire av rytterne på laget kan smykke seg med etappeseier i Tour de France tidligere, Evans, Hincapie, Burghardt og Kroon.

Cadel Evans har tidligere havnet på sammenlagtpallen i Tour de France to ganger. Han ble nummer to i 2007 og 2008. I fjor endte han på en 30.-plass, 45 minutter bak Alberto Contador.

- Ser lovende ut
Denne sesongen har 33-åringen vunnet Flèche Wallonne, samt syklet inn til en femteplass totalt i Giro d'Italia. I sistnevnte ritt vant han også én etappe og poengtrøyen sammenlagt.

- Dette ser lovende ut. Det er veldig mye som fungerer nå. Giroen var mer slitsomt enn jeg hadde forventet, men det kan ha noe å gjøre med helseproblemene jeg hadde hatt sier Evans.

Veteranen George Hincapie, som kommer til å sykle sin totalt 15. Tour de France i sommer, mener det første målet for BMC må være å oveleve all brosteinen i starten av årets ritt.

- Det er mye brostein og små veier i starten. Vind og dårlig vær kan også skape problemer. Det kan bli hektisk for oss, sier amerikaneren.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere