RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser alt på Hushovd

Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
Sist oppdatert:
Crédit Agricole har hentet inn ti nye ryttere foran årets sesong, men Thor Hushovd blir stadig viktigere. I år satser laget på Hushovd i alle klassikerne - og ikke minst i Tour de France.

Crédit Agricole presenterte sist helg sitt lag for sesongen 2004. Det bank-sponsede laget har som kjent to nordmenn i stallen; Thor Hushovd og Mads Kaggestad.

Sykler denne uka
Allerede denne uka skal Mads Kaggestad i aksjon. Kaggestad sykler for Crédit Agricole i den sjette utgaven av Jacob's Creek Tour Down Under i Australia.

- Jeg mener jeg er godt forberedt gjennom mange uker med hard trening. Testene er langt bedre, og jeg er ”fit for fight” og svært lysten på å vise meg etter en skuffende sesong i 2003, skriver Mads Kaggestad i sin dagbok på syklingensverden.com.

Kaggestad har fokusert på kvalitet i treningsarbeidet, men har likevel syklet dobbelt så mye som som under samme periode i fjor.

Hushovd ikke med til Australia
Hushovd vil være lagets leder i klassikerne, og satser også på å slåss om den grønne sprint-trøya i Tour de France. Julian Dean og Damien Nazon er hentet inn for å styrke laget i spurtene, og blir viktige hjelpere for Hushovd i Tour de France.

Stuart O'Grady forsvant fra det franske laget etter forrige sesong, og skal denne sesongen sykle for Cofidis. Det vil gjøre saken enklere for lagledelsen, som allerede har bestemt at Thor Hushovd er lagets førsteprioritet under Tour de France.

- Kalenderen vår er sentrert rundt Tour de France. Men vi er også interessert i de andre franske etapperittene, sa manager Roger Legeay under helgen presentasjon.

Crédit Agricole sponser laget - i første omgang - ut sesongen 2005, men er ifølge Cycling News svært fornøyd med reklameverdien Thor Hushovd & co har gitt så langt.

Crédit Agricoles stall 2004:
Stéphane Auge (FRA), Alexandre Botcharov (RUS), Julian Dean (NZL), Pierrick Fedrigo (FRA), Patrice Halgand (FRA), Cédric Herve (FRA), Sébastien Hinault (FRA), Thor Hushovd (NOR), Lilian Jegou (FRA), Sébastien Joly (FRA), Mads Kaggestad (NOR), Andrey Kashechkin (KAZ), Christophe Le Mevel (FRA), Eric Leblacher (FRA), Geoffroy Lequatre (FRA), Christophe Moreau (FRA), Dmitriy Muravyev (KAZ), Damien Nazon (FRA), Benoît Poilvet (FRA), Benoît Salmon (FRA), Bradley Wiggins (ENG).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere