Gå til sidens hovedinnhold

Satser hardt på pallen

Henning Solberg har bestemt seg for å kline til fra første meter i svenskerallyet.

Torsdag klokken 19.00 går startskuddet for årets svenskerally. Det er andre løp på VM-kalenderen, og både Henning og Petter Solberg er sultne på suksess.

- Pallen er målet
Henning Solberg endte helt nede på 14. plass i Monte Carlo, mens Petter måtte ta til takke med en sjetteplass. Ingen av dem vil være fornøyde med noe tilsvarende i Karlstad.

- Jeg har bestemt meg for å satse hardt helt fra start, og med den pakken vi har nå – bilen, dekkene og servicemannskap – så må seierspallen være målet, sier Henning Solberg.

Svenskerallyet har tradisjonelt blitt sett på som hjemmebane for Solberg-brødrene. Underlaget består av mye snø og is, og byr på velkjente utfordringer for Spydeberg-brødrene.

I fjor lå Henning på femteplass da han rullet og fikk bilen full av snø. Likevel endte han på en respektabel åttendeplass til slutt. Tidligere har han endt på femte- og sjetteplass i Sverige.

Mange fans til stede
- Swedish Rally vil alltid være noe spesielt for oss. Det er alltid massevis av norske tilskuere og norske flagg, og vi kjører under forhold vi er godt kjent med. Derfor kribler det veldig i beina om dagen. Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang, sier Henning.

Noen hjemmebane er ikke lenger Sverige. Solberg-brødrene har endelig fått en ordentlig hjemmebane i form av Rally Norway, som kjøres allerede neste uke. Men nå er alt fokus rettet mot svenskerallyet.

Som vanlig er Karlstad basen for dette VM-løpet. I år starter svenskerallyet med en spesialetappe på Färjestad travbane torsdag kveld, en etappe på bare 1,9 kilometer. Løpet avsluttes samme sted søndag ettermiddag.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai