RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser mot VM

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Johnny Hoogerland vil ikke møte opp utslitt på startstreken i Valkenburg.

- Jeg fikk aldri tid til å restituere og regenerere energi siden Tour de France.

- Kroppen min er helt ferdig. Jeg har kjørt to grand tours og deltok i 15 kriteriumsritt etter Tour de France. Jeg har bare ikke energi til å fortsette, sa Johnny Hoogerland da han avsluttet sesongen i slutten av september.

Les også: - Jeg har ikke energi til å fortsette

Nederlenderen fikk flere dager i klatretrøyen og syklet med det røde nummeret som mest aggressive rytter i forbindelse med Tour de France. Men han vil nok huskes best for det fæle sammentreffet med bilen fra fransk TV da han var i det avgjørende bruddet på den niende etappen.

Resultatmessig har ikke denne sesongen stått i stil med de to foregående. Neste år vil 28-åringen gjøre noen enkle grep med rittprogrammet, slik at han stiller uthvilt til VM på hjemmebane i Nederland (Valkenburg).

120 rittdager
- Det er OL først, deretter VM i Valkenburg i Nederland, så jeg vil starte sesongen litt senere enn normalt.

- Til sammenligning med 2011, vil jeg konkurrere mindre. Etter årets tour hadde jeg kjørt 90 rittdager. Totalt kjørte jeg over 120 dager. Det er for mange. I 2012 vil jeg maksimum kjøre 80, forteller Hoogerland til Gazzetta dello Sport ifølge cyclingnews.com.

Rankingdatabasen CQRanking forteller at Hoogerland står oppført med 94 rittdager (15 614 kilometer). Det er kun UCI-rittene, men Hoogerland tar naturligvis med alt: det inkluderer kriteriumsritt, showritt og så videre.

Om påkjørselen som rystet en hel sykkelverden, sier han følgende:

- Jeg ønsker ikke å bli husket som piggtrådfyren i grøftekanten, men for hva jeg gjorde etterpå. Jeg trakk piggtråden ut av huden min og kom tilbake på sykkelen, skadet og blodig. Så hang jeg med i touren og avsluttet den.

Skuffet over Riccò
Vacansoleil - DCM første sesong på world touren gikk over all forventning til tross for at det nederlandske laget måtte sparke deres største stjerne, Riccardo Riccò, allerede i februar.

Riccó ble i all hast brakt til sykehuset med full nyresvikt. Overfor en lege skal den daværende Vacansoleil-rytteren ha innrømmet at en blodoverføring skal ha forårsaket problemene.

Dette har rytteren aldri innrømmet offentlig, men det var likevel nok til at avsluttet kontrakten med 27-åringen. Hva som skjer med Riccardo Riccò videre er uvisst, men han blir nok ikke å se på det øverste nivået igjen.

- Han var en flott fyr, vi gikk bra overens. Da jeg hørte om at nesten døde, sendte jeg en tekstmelding for å støtte ham. Han svarte aldri, og når de (laget) fortalte meg hva som skjedde, kunne jeg ikke tro det. Jeg har ikke hørt fra ham siden, forteller Johnny Hoogerland.

I november spurtet nederlenderen mot travhesten «Unforgettable». Se video og les hele saken her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere