Gå til sidens hovedinnhold

Satser på full klaff

Ready-hopperen Jon Aaraas (20) gleder seg å sette utfor Holmenkollen under NM på hjemmebane neste helg.

Sognsvann: Jon Aaraas er virkelig på hjemmebane. Han er oppvokst i Holmenkollen, bare et steinkast unna hopparenaen.
Jeg har alltid likt meg i kollen. Der kan man hoppe litt frekt, litt forover. Jeg liker godt å hoppe der, sier han engasjert. Aaraas har imidlertid aldri fått det helt til i konkurransesammenheng i Holmenkollen.
Du ble tatt ut til hoppuka, og har deltatt i flere World Cup-renn i det siste. Tror du at du kan få et gjennombrudd i NM på hjemmebane?
Jeg tenker ikke så mye på det med gjennombrudd. Jeg hopper godt på trening, men har slitt med å få det til å klaffe i konkurranser enda. NM er et fin mulighet til å vise seg frem, sier Aaraas, som har som ambisjon å komme blant de åtte beste, minst.
Det spørs litt på hvor mange fra landslaget som er med egentlig. Men innenfor de åtte beste bør jeg være uansett, mener Aaraas. Fra før har han tre NM-gull som junior. Han mener selv at han allerede har hatt et viktig sportslig gjennombrudd.
Jeg har alltid vært godt trent fysisk, men det var ikke før jeg ble 16 år at jeg skjønte teknikken. Nå satser jeg på full klaff i konkurransene, på trening er jeg på riktig vei, sier han.

Hentes hjem av Ready

Ready er årets NM-arrangør og det gjør det ekstra spesielt for Aaraas. Men i utgangspunktet kunne han ikke delta i årets NM.
Jeg skulle egentlig vært i USA på den tiden NM går, men Ready har bestemt seg for å betale flybilletten min hjem. Utrolig hyggelig, smiler unggutten. Over to uker hvert år holdes fire Continental Cup-renn i Westby og Iron Mountain i USA. Men takket være Ready får Aaraas mulighet til å reise hjem tidligere og dermed rekke NM.
Det er stas med Ready som arrangører. Jeg håper det kommer masse folk og at det blir et bra renn. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste for å levere noen gode hopp, avslutter Holmenkoll-gutten.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte