RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på talentene

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX
I Aalesund får ungutta sjansen så ofte det lar seg gjøre.

BODØ/GLIMT – AALESUND 1-2:

I startoppstillinga til Aalesund i fredagens treningskamp mot Bodø/Glimt var det tre ungdommer som kommer fra lokalmiljøet rundt Aalesund. En av dem var det unge keepertalentet Andreas Lie.

- Hvorfor er det så mange unge som får prøve seg i Aalesund?

- Klubben har ett mål om å få opp en junior hvert år inn i a-stallen og vi føler vi får tillit, sier Lie til Nettavisen.

Stort keepertalent
I kampen mot Bodø/Glimt fikk unggutten tillit fra start, og utførte sine oppgaver utmerket. I tillegg til å være trygg med ballen, hadde han et par redninger det var klasse over. Spesielt var det en redning i første omgang da Glimts venstreving, Trond Olsen, kom alene mot mål, som det luktet klasse av.

Selv om Lie tok vare på muligheten sin, vil det nok bli vanskelig å danke ut amerikanske Adin Brown. Likevel har han troa på å få spille i år, og gjør det han kan for å fortjene en plass i startelleveren.

- Jeg skal gjøre mitt beste, og så får det bli opp til treneren å bestemme om jeg fortjener en plass, sier Lie.

U21-landslaget
Den gode innsatsen til Lie i målet har blitt lagt merke til, og han skal nå representere Norge i privatlandskamp mot Ukraina 26.mars. Der skal han blant annet spille sammen med Alexander Mathiesen, som gjorde en god figur i går.

Lie sier han har hatt en god utvikling i Aalesund. Det er veldig artig å komme på trening, spesielt siden det er flere unge i stallen.

- Siden vi er så mange unge, bidrar det til et mer positivt miljø. Hver dag lærer vi hverandre noe nytt, og det er godt å være flere, sier Lie.

Etter hvert var det fem unggutter inne på banen for Aalesund, etter at Peter Orry Larsen og Øyvind Gram hadde kommet innpå. Spesielt Larsen hadde et meget vellykket innhopp i den halvtimen han fikk spille. Han spilte bra, og det var ikke mange som kunne se at han kun var 18 år ut i fra ferdighetene.

Sammen med Erlend Holm og nevnte Mathiesen kan Aalesund-tilhengerne glede seg dersom disse ungguttene fortsetter sin utvikling.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere